Nastavak romana: Važan je kraj

Radio Prkos 20.06.2022 ROMANI
img

KNJIGA ČETVRTA

DIO 98.

Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna i nenamjerna.

Vaša sanjarenja i mašta su uvid u život kakav ćete živjeti ako počnete slušati sebe i svaki dan napravite jedan mali pošteni korak prema svojim snovima. Mašta nije dječje igralište na kojem se okupljaju naši nedostižni snovi koji žive izvan dosega naše stvarnosti. Mašta je dar koji sam ja prihvatila objeručke kao što je netko prihvaćao mito.

Ja grlim maštu, a netko ne može bez šuškavih novčanica. Mašta je mjesto na koje odlazi moj um kada sam sama sa sobom. Ali valjda nam je svima jasno da se do velikih promjena može samo malim koracima. I ovo moje pisanje je podsjetnik da napravite taj korak i da prestanete sanjati, jer snovi mogu postati java. Znate, to je ona slika kada sebe vidite u boljem, uspješnijem, ispunjenijem životu o kojemu razmišljate i mislite da ga ne možete ostvariti. Dakle, ako želite ići putem u kojem se u današnje vrijeme nažalost rijetko ide, riješite se sumnji u vlastite ideje, mogućnosti i potencijal. I ozbiljno recite kriminalcima da vam se maknu s puta jer vam zaklanjaju sunce. Da, potrebno je nešto promijeniti i ne dopustiti mafiji da radi to što radi. Ne morate se smijati od uha do uha kada oni padnu, ali možete ih samo pogledati u oči i reći da postojite i da ste svjesni svega što su napravili, ili nisu napravili, a trebali su jer su imali šansu. Dosta su oni vas omalovažavali i rugali se vašim idejama i zamislima. I dobacivali vam da prestanete umišljati. Ali vi morate vjerovati sebi i takve ljude koji su glumili vrijedne poduzetnike, a u stvari živjeli od mita i korupcije. Dakle, promijenite ploču i najgore što vam se može dogoditi je da vas te i takve spodobe koje se osjećaju nelagodno u vašem društvu ignoriraju. Počnite vjerovati svojim dobrim mislima i služiti samo svojim mislima.

I nemojte više čekati pravo vrijeme i pitati se hoće li ono doći, jer pravo vrijeme je upravo ono kada ste se usprotivili onima koji vas lažu i potkradaju. Onima koji su vas i vaš rad pokušali obezvrijediti, onima koji vas nisu puštali na miru jer ste se usudili govoriti istinu o njima. Nemojte čekati druge da učine nešto slično, jer mene su ljudi tisuću puta iznevjerili. Nitko me nikada nije obeshrabrio. Jednostavno, ja se osjećam kao pokretač i jednog dana svijet će mi zahvaliti na mom pisanju na način koji me neće ostaviti ravnodušnom. I ne slušam ja nikakve glasove koji mi govore da nisam vrijedna, jer slušam svoju maštu i svoj unutarnji glas, jer tamo se krije život o kojemu sanjam. A u životu je bilo tako; trnje dobivaju živi, a ruže mrtvi, a cijeli život nije ništa drugo nego put do smrti, ali beskoristan i nepošten život je isto što i rana smrt.

I zato ja znam da je važan kraj, a kraj će svatko napisati za sebe sam, a oni što buncaju kako su pošteni su najobičniji govnari za koje je najbolje da se zavuku u mišju rupu i da otuda ne izlaze, jer su uprskali. A moglo je i trebalo sve biti drugačije.

Nastavlja se.

Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna i nenamjerna.

AUTORICA: ZLATA PAZMAN PETRIĆ

Slične vijesti

Najnovije