Nastavak romana: Važan je kraj

Radio Prkos 19.10.2021 ROMANI
img

KNJIGA TREĆA

DIO 37.

Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna i nenamjerna.

- „Ako želimo živjeti svrsishodno, moramo to i aktivno izgrađivati.” - rekao je gradonačelnik dogradonačelniku koji je s nerazumijevanjem kimnuo glavom.

- „Gle baš ne shvaćam to, donatori su DVD-u poklonili auto, a ti si to usmjerio javnoj vatrogasnoj postrojbi.”

- „Joj da si bar na vrijeme malo više učio sada bi razumio. Pa neću dopustiti onoj kozi koja mi je bila protukandidatkinja da se kiti, ona je propustila svoju priliku i sada je na meni da joj podmećem noge.”

- „Ali što će reći donatori.”

- „Već ćemo ih uvjeriti da to tako mora biti. Nemoj me zaustavljati na putu, ja ništa ne odgađam za sutra, želim joj vratiti što se drznula u predizbornoj kampanji ići protiv mene, a i za ovo što mi je navukla na vrat EU.”

- „Da, zastrašujuće je to, divim ti se kako sve odrađuješ i slažeš kockice, rođeni si vođa.”

- „Normalno je da nekada nekoga ogrebem, udarim, pogazim, ali sve mi to ide u rok službe. Normalno je i očekivano da ponekad iz prošlosti izvučem neke trenutke i eto zato sada moram tebi opravdavati svoje postupke.”

- „Daleko od toga da se moraš opravdavati, ja od tebe stalno učim, uostalom ja sam mali pogrebnik i da nema tebe nikada ne bih bio gradonačelnik, dakle imaš moju apsolutnu podršku u svemu, samo moram te još nešto pitati.”

- „Ajde pitaj.”

- „Ma ta ploča što si je nakeljio ispred gradske vijećnice, branitelji se dure.”

- „Pa nek se dure, tko ih šiša, ja sam to davno obećao manjincima ako mi daju svoj glas, a znamo da ih ima dosta u gradu.”

- „Ja sam bio branitelj, sa žaljenjem moram reći da to ipak ne podržavam, mislim da ti je ovo sada težak uteg.”

- „Joj koji ste vi svi idioti, stalno se zaplićete u zamku življenja u prošlosti i propuštate biti prisutni u ovome što se događa sada. Ja stalno idem prema cilju. Znaš, postoji razlog zašto je retrovizor tako malen, a prednje staklo automobila veliko, jer ono gdje idemo puno je važnije od onoga što ostavljamo iza sebe.”

- „Čovječe kako si ti pametan. Povratak u prošlost nam ne treba. Evo tek sada sam izvukao koristan uvid za naše zajedničko daljnje putovanje. Ma tko jebe branitelje.” - rekao je dogradonačelnik.

- ”Ma, gledaj dragi moj prije svega važno je biti svjestan da sve prolazi i lijepo i ružno. Povijest je učiteljica života, ali samo ako znamo kako iskoristiti prilike koje dolaze i ta znanja ugraditi u sebe kao snagu za uspješan nastavak svog puta.”

- „Imaš pravo, živimo u sadašnjosti suživot i tolerancija.”

- „Ma koji suživot, fućka se meni za to, meni su bitni samo glasovi. Hrvate sam dobio kipom pape, a ove druge sada s ovom pločom koju sam stavio ispred gradske vijećnice. Ja sam se potpuno posvetio tome da trajem što duže i da svima uzmem što više.”

- „A svi mi koji smo s tobom imamo koristi od toga.”

- „Dakle, prepreke ostavi meni, ja sam spreman da se suočim s njima, a od tebe tražim samo lojalnost i da mi i nadalje budeš saveznik.”

- „Pa naravno nisam ja budala kao Irena pa da propustim priliku da za nerad budem nagrađen izdašnom apanažom. Ona je sama sebe sjebala. Ti si aktivni kreator vlastitog života i ja svaki puta kada se osvrnem unazad osjećam kako si sve dobro odradio, a oni koji te ne podržavaju samo preko noći nestaju.”

- „Ma ja uživam da ih sjebem i pri tome osjećam zadovoljstvo, samo mi nije jasno kako se neki još usude bilo što reći protiv mene, to mi je enigma.”

Dogradonačelnik ga je samo zbunjeno pogledao i izašao van iz ureda koji je nalikovao na NLO.

Nastavlja se.

Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna i nenamjerna.

AUTORICA: ZLATA PAZMAN PETRIĆ

Slične vijesti

Najnovije