Europski javni tužitelj traži skidanje imuniteta za saborskog zastupnika Vinka Grgića

Radio Prkos 30.06.2021 POLITIKA
img

Ured europskog javnog tužitelja zatražio je od Hrvatskog sabora skidanje imuniteta za nezavisnog saborskog zastupnika Vinka Grgića zbog primanja mita i pronevjere europskih sredstava. To je prvi slučaj da Europa traži skidanje imuniteta od Sabora za jednog zastupnika.
 
Ured europskog javnog tužitelja zatražio je, kako doznaje Večernji list, od Hrvatskog sabora skidanje imuniteta za zastupnika Vinka Grgića zbog primanja mita i pronevjere europskih sredstava te zlouporabe položaja i ovlasti kojima je prouzročena šteta EU strukturnim i investicijskom fondovima.

Navodi se kako je riječ o projektu izgradnje reciklažnog dvorišta u Novoj Gradiški vrijednog 5,4 milijuna kuna, od kojih je 4,2 milijuna europskog novca. Vinko Grigić jedan je od osumnjičenika u aferi Janaf jer je kao gradonačelnik Nove Gradiške primio mito kako bi zauzvrat osigurao posao prvoosumnjičenom.

Riječ je o bivšem saborskom zastupniku SDP-a koji je stranku napustio u siječnu ove godine zbog istrage koja se vodila vezano za aferu Janaf u kojoj ga se sumnjiči da je kao gradonačelnik Nove Gradiške primio mito kako bi zauzvrat osigurao posao prvoosumnjičenom u aferi Janaf. Grgić je prije izlaska iz stranke podnio ostavku na mjesto gradonačelnika, ali se na svibanjskim lokalnim izborima ponovno kandidirao s nezavisnom listom i pobijedio u prvom krugu.

 

IZVOR/ FOTO: Večernji list

Slične vijesti

Najnovije