Fiki i Liza

Radio Prkos 29.02.2024 KULTURA
img

Iz tiska je izašla i sinoć u Novoj Gradiški je predstavljena slikovnica autorice DUNJE DUBIJEL dugogodišnje novinarke HRT-a i autorice nekoliko uspješnih dokumentarnih filmova. Zanimljivost ove slikovnice je svakako u tome što je riječ o ekološkom obrazovnom projektu zahvaljujući kojemu će niknuti mnoge biljke. Ali će se roditi i veliko neobično cvijetno dječje prijateljstvo.

Kako bi pomogla djeci i odraslima da shvate važnost ekološke proizvodnje osmislila sam interaktivnu slikovnicu koja uz čitanje čitatelja uči kako saditi i uzgajati biljke. A uz slikovnicu tu je i kutija za zemlju,sijeme i sav potreban priručni alat,te upute kako nešto saditi-rekla nam je Dunja s kojom smo razgovarali i o nekim njenim budućim projektima koje ima u pripremi. Za detaljnije informacije autorica je dala i svoj broj mobitela 092 284 09 06, pa svi vi koji želite živjeti u suživotu s prirodom kao ova iznimna žena možete je nazvati, a ona će vam spremno i rado odgovoriti na sve vaše upite.

Male pozitivno usmjerene aktivnosti najbolji su način da svatko od nas doprinese očuvanju okoliša i prirode, pogotovo kad o tim istim aktivnostima i promjenama učimo one najmlađe. Zato je ovaj projekt Dunje Dubiel hvale vrijedan i svakako ga trebamo podržati svi mi.

"Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, već smo je posudili od svojih potomaka. To je indijanska mudra misao koja je danas aktualnija nego ikada prije."

Od malih nogu djecu upozoravamo na to da je važno čuvati Zemlju, svakodnevno se brinuti da ostane zeleno-plava, mirisna i osunčana, lijepa.. Pretočimo li svi zajedno spoznaje do kojih smo došli i koje smo osvijestili projektom Fiki i Liza na svakodnevni život, i buduće generacije uživati na Zemlji posuđenoj od svojih potomaka-poručila je Dunja...zpp

Slične vijesti

Najnovije