Pogodite tko: Trojica zastupnika nisu se prošle godine niti jednom javila za riječ

Radio Prkos 03.01.2023 POLITIKA
img

Trojica zastupnika nisu se prošle godine niti jednom javila za riječ na sjednicama Hrvatskog sabora. pokazuje saborska statistika. U prošloj godini zastupnici su zasjedali 122 dana i raspravili 391 točku, pri čemu se ni jednom nisu oglasili Dražen Barišić (HDZ) i Vinko Grgić (NZ), inače optuženici za korupciju, te Goran Dodig (HDS). - prenosi Index.

Među onima koji su se rijetko javljali za riječ, 10 i manje puta, su Socijaldemokrati Sanja Udović (7) , Franko Vidović (4) i Matko Kuzmanić te HDZ-ovi Ante Sanader (3), Mato Franković (5), Magdalena Komes (6) i Ivan Budalić (6).

Čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava javio se tijekom godine svega 10 puta, Zlatko Hasanbegović (Blok za Hrvatsku) osam puta, a nezavisni Stjepan Kovač pet puta.

Najaktivnija saborska zastupnica bila je Anka Mrak-Taritaš iz GLAS-a koja se javila čak 632 puta dok je drugo mjesto, s 565 javljanja, zauzela Dalija Orešković (Centar), a treće Željko Pavić (Socijaldemokrati) s 516 javljanja.

Svi zastupnici, kojih je 151, za riječ su se u 2022. javili ukupno gotovo 18 tisuća puta, najviše kroz replike (6519).

Ta statistika nije konačna, obuhvatila je razdoblje do 9. prosinca, a sabor je zasjedao do 16. prosinca, pa su moguće određene promjene.

Izvor: Index.hr

Foto: Screenshot

Slične vijesti

Najnovije