Odlična atmosfera u gradskom parku uz Vesnu Pisarović

Radio Prkos 30.07.2022 NOVA GRADIŠKA
img

Jučer je u Gradskom parku, u sklopu manifestacije Petkom u 9 koju organizira a Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković novogradiška publika mogla uživati u koncertu Vesne Pisarović. Iako poznata po svojim brojnim pop hitovima poput Da znaš, Srela sam anđela, Tako mi nedostaješ….publici je sinoć u pratnji vrsnih talijanskih glazbenika predstavila nešto drugačiji repertoar  i to poznate šlagere iz 60- ih obrađene u jazz stilu.

Vesna Pisarović, inače Požežanka, svoj glazbeni put odlučila je nakon pop glazbe usmjeriti upravo prema jazz-u. Upisala je jazz konzervatorij u Den Haagu, a zatim i magisterij u Londonu, a put ju je nakon toga odveo u Berlin koju ju je očarao bogatom kulturnom i glazbenom scenom. Sada, kaže, živi na dvije adrese, u Zagrebu i Berlinu.

Što se tiče samih početaka, pojašnjava, sve je krenulo u Požegi, odnosno, Kaptolu gdje se tradicionalno održava festival Zlatni glas, zlatne doline. Sa samo 11 godina nastupila je na festivalu, na nagovor oca, koji je u nju čvrsto vjerovao i tamo je prvi puta osvojila nagradu publike i tako je krenulo. Nakon toga uslijedili su nastupi na festivalima, televizijskim emisijama pa i prvi albumi. Nakon petog albuma odlučila je napraviti veliki zaokret od pop glazbe i posvetiti se jazzu. Iako, ističe, jednako uživa izvoditi i pop i jazz glazbu.

U ovoj godini u planu je izdavanje albuma sevdaha koji je sniman dvije godine, sa berlinskim glazbenicima, a paralelno snima i jazz i pop album koji bi također trebali uskoro izaći.

Slične vijesti

Najnovije