Nije teško uspjeti kada volite ono što radite

Radio Prkos 04.12.2021 GOSPODARSTVO
img

Rasadnik “Displantarium” smješten je u Starom Petrovom Selu i dobro je poznata lokacija mnogima. Vlasnik Zvonko Šporčić, zajedno sa svojom obitelji, već 28 godina brižno i marljivo proizvodi voćne sadnice, ukrasno bilje i voćne podloge, a njihove proizvode, koji se ističu po vrhunskoj kvaliteti, prepoznaju mnogobrojni kupci.

U svom poslu, ističe Zvonko Šporčić, žele biti ukorak sa novitetima, znanjima i trendovima stoga dio svoga vremena posvećuju učenju i modernizaciji kako bi osigurali što kvalitetnije uvjete za poslovanje.

U njihovom rasadniku naći ćete sve moguće sorte voća: jabuka, krušaka, šljiva, trešanja, bobičastog voća, od starih sorti do onih nešto novijih i egzotičnih.

Njihovu kvalitetu prepoznali su domaći kupci, no, svoje poslovanje uspjeli su proširiti i izvan granica Hrvatske pa tako izvoze u Sloveniju, Mađarsku, BIH, Kosovo.

Za razvoj svoga poslovanja iskoristili su i sredstva Europske Unije kako bi izgradili suvremenu halu za sortiranje, pakiranje i skladištenje sadnica. Zvonko Šporčić napominje da je gradnja hale sufinancirana sredstvima EU u 50% iznosu, ali ono što je najvažnije, objekt je moderan i izgrađen prema EU standardima što dodatno poboljšava kvalitetu poslovanja, a konstantno ulažu i u modernizaciju te nove strojeve.

Ono što je jako važno, ističe Šporčić ipak je ljubav prema ovom poslu: „Nije nam teško raditi, a mene osobno uvijek zanimaju izazovi i nešto novo. A u ovom poslu je uvijek puno novina.”

Treba istaknuti da u rasadniku Displantarium u ponudi imaju i božićna drvca, a posljednjih su godina u modi srebrni borovi i nordijske jele. „Prije dvadesetak godina takve sorte se kod nas nisu mogle prodati, bila je popularna obična smreka. A danas mladi ne pitaju koliko bor košta, žele da bude lijep, uredan, pravilnog oblika i češće biraju upravo ove sorte.” - kaže Zvonko Šporčić.

Slične vijesti

Najnovije