PP Nova Gradiška: Održava se akcija povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Radio Prkos 03.12.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Policijska postaja Nova Gradiška organizirala je akciju kojom pozivaju sugrađane, prvenstveno vozače na poštivanje zakonskih propisa kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i razina kulture podigla na višu razinu te kako bi se olakšalo kretanje i sudjelovanje u prometu osoba s invaliditetom.

Danas će u povodu ovoga dana, kako je istaknuto, zbog izražene problematike nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici pojačano nadzirati i korištenje parkirališnih mjesta namijenjenih osobama s invaliditetom.

Kako je istaknuo Vjekoslav Lalić, pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa PP Nova Gradiška, cilj ove akcije je informiranje javnosti o problemu nepropisnog korištenja parkiranih mjesta za osobe s invaliditetom, te senzibiliziranja cijelog društva na ovu pojavu. „Naglasio bih ovdje činjenicu, te posebno upozorio vozače da vode računa o prometnim pravilima, da smanje brzinu te povećaju oprez kada se približavaju obilježenom pješakom prijelazu, jer moraju biti svjesni činjenice da nikada ne mogu znati može li ih osoba koja ima namjeru prijeći cestu čuti i vidjeti” - kazao je.

Iz Policijske postaje Nova Gradiška pozivaju vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna. Znak pristupačnosti valjan je, isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

„ Nadam se da ćemo ovom akcijom zajedno potaknuti vozače da promisle o svom ponašanju u prometu i da parkiraju svoja vozila na dozvoljenim mjestima, jer cijela Nova Gradiška se obiđe u 10 minuta pješice i stvarno ne postoji razlog za nepropisno parkiranje, a parkirališna mjesta koja su posebno označena i namijenjena za parkiranje osoba s invaliditetom da se koriste za što su i namijenjena.” - istaknuo je Vjekoslav Lalić.

Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Slične vijesti

Najnovije