Otvorena izložba Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška

Radio Prkos 07.11.2021 KULTURA
img

U petak je u prostoru nekadašnje knjižare Bauer u centru Nove Gradiške otvorena izložba Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška.

Kako nam je rekla predsjednica Udruge, Zdravka Džimbeg, Izloženi radovi nastali su na 21. međužupanijskoj likovnoj koloniji koja se u organizaciji Udruge održala u rujnu. Na izložbi je postavljeno 40-ak radova autora koji su sudjelovali na koloniji, nastalih u različitim tehnikama, od ulja na platnu, akrila na platnu, akvarela, pastela na papiru do skulpture.

Treba spomenuti da je jedan dio slika namijenjen za prodaju, a drugi dio radova Udruga daruje Gradu Nova Gradiška kao zahvalu za pomoć u djelovanju Udruge i realizaciji programa, ali dar su i drugim fizičkim i pravnim osobama koje pomažu i podržavaju rad Udruge.

Za istaknuti je kako Udruga stvaratelja u kulturi blisko surađuje i s drugim udrugama i ustanovama u gradu: „Donirali smo slike i udrugama – Češkoj besedi, Udruzi djece oboljele od autizma, Udruzi mladih s posebnim potrebama, Ligi za borbu protiv raka, Dječjem vrtiću i Općoj bolnici, a ove godine smo donirali nekoliko radova zagrebačkoj udruzi koja je skupljala slike kako bi pomogla stradalima u potresu.“ – kazala je Zdravka Džimbeg.

Svi koji žele pogledati izložbu, biti će otvorena do 20. studenog, a do kraja godine, ističu iz Udruge, planirana je i izložba minijatura.TC

Slične vijesti

Najnovije