Svjetski dan turizma u Slavonskom dućanu

Radio Prkos 27.09.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Danas se obilježava Svjetski dan turizma, dan koji jača svijest o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti ovoga sektora.

Turizam je za Hrvatsku iznimno važna grana, ne samo za obalu nego i za kontinentalni dio, a Slavonija je bogata turističkim prilikama, naročito u pogledu gastronomske ponude, izletničkog turizma i slično.

Ovaj dan obilježila je i Turistička zajednica Grada Nova Gradiška i to prigodnim Slatkim doručkom u Slavonskom dućanu gdje su posjetitelji mogli degustirati domaće proizvode iz asortimana Slavonskog dućana uz slasne domaće pite pite od jabuka i krušaka uz izvrsnu ponudu domaćih vina i drugih proizvoda.

Kako je istaknula Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice NG, Turistička zajednica, ovim, ali i drugim događanjima želi promovirati proizvode Slavonskog dućana i lokalnih OPG-ova, te izvrsnu tradicijsku gastronomsku ponudu našeg, slavonskog kraja, ali i bogato kulturno nasljeđe koje čuvamo.

Ove godine tema Svjetskog dana turizma je „Turizam za uključivi rast” i prilika je to svima koji sudjeluju u kreiranju hrvatskog turističkog proizvoda staviti
naglasak na inkluzivni turizam, odnosno da iza svake brojke ustvari stoji osoba, istaknuto je na današnjem događanju.

 

Slične vijesti

Najnovije