Trgovci mrtvim dušama

Radio Prkos 17.05.2021 POLITIKA
img

I tako su iza nas još jedni lokalni izbori. I ljudi pokazaše svoju volju. No, bilo je i onih listića koji su bili krajnje zanimljivi i nedorečeni, pa su na njima čak za gradonačelnika bila zaokružena i dva kandidata. Razlog za ovo događanje u Hrvatskoj je jednostavan i moguće je da su izvorno bili važeći, a zatim su primjerice u postupku prebrojavanja glasova naknadno učinjeni nevažećima, zaokruživanjem drugog kandidata. No, niti ovakvi primjeri očigledno ne bi utjecali na ishod izbora u Hrvatskoj i osnovana sumnja za autentičnost ne postoji.

Građani su birali i izabrali! Pogotovo oni koji nisu izašli na izbore! A meni na um pada ČIČKOV, glavni Gogoljev junak inače poznat kao trgovac mrtvim dušama. Nikada viđen, ali prisutan, jer Hrvatska je demokratska država. Popis birača je takav kakav je i neki kažu u rukama političkih manipulatora. A porezni obveznici će i nadalje uredno plaćati nerad onih koji za ništa neće biti nadležni niti naredne četiri godine. I tako će Čičkov i nadalje živjeti, jer ima pravo na život, a mi ćemo uživati gledajući vatromet.

Dakako biti će ih još puno u režiji lokalnih šerifa. Što se mene tiče, obzirom da volim izmišljene likove i veličanje njihovog trijumfa, ja ću i nadalje pisati uspješno ili manje uspješno svoje romane koji će neke živcirati, a neke će kao lako štivo zabavljati. Važno je da se nitko ne prepozna jer je svaka sličnost slučajna i nenamjerna baš kao što je i život slučajan?! 

Tekst i foto: Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije