Rajska djeva i podzemni metro u našem gradu

Radio Prkos 12.02.2021 PRIČE
img

Sudeći po objavama koje ovih dana čitamo borba za fotelju gradonačelnika je otpočela. Ne manjka niti živopisnosti u pogledu imena. Neki su se čak počeli ograđivati od SDP- a, a s njima su jeli, pili i živjeli na račun građana ovog grada. I sada lupaju besmislice, pokušavajući priskrbiti pokoji glas koji bi ih eventualno mogao odmaknuti od sumnjivog morala nekih drugih remetinačkih kandidata i njihovih perjanica. U mnoštvu nekih neodoljivih novih- starih lica pojavila se rajska djeva, a njen glasnogovornik postao je pravi hit na društvenim mrežama!

Već smo u gradu saznali kako je ova pretendentica imala neugodnosti s bivšim političkim strukturama. Gle čuda, i ona je živjela dobro na grbači gradske sirotinje, a sada zajedno sa svojim glasnogovornikom ima originalan pristup kampanji ograđujući se i olajavajući one koji su nam je nametnuli. Dakle, rajska djeva po meni ima originalno političko geslo pa će i dobiti neočekivani broj glasova. Njen moto je: "Glasajte za mene, za moje radno mjesto, meni će biti bolje, a vama građani, još gore nego sada!” Pristaje joj glamur kao prasici sedlo! Neki gradski promatrači upozoravaju na razuzdano ponašanje rajske djeve i njenog glasnogovornika koji je opterećen brojnim sudskim presudama zbog valjda "čestitog ponašanja." Ali to bivšem gradonačelniku nije smetalo da ga uhljebi, pa mu ovaj sada lijepo vraća!

Veliku pažnju u šarenilu kandidata ima i tzv. nezavisni kandidat, a njegove pristaše koje je pozapošljavao u gradskim tvrtkama bore se za trostruke lajkove kako bi građanima uzeli i ovo još malo što imaju. Uz vladara na vrhuncu moći je i kip pape i neki su uvjereni da je njegov ponovni izbor najizvjesniji. HDZ nam je ponudio imaginarnog kandidata, a SDP-u više nije do smijeha, jer se bore za opstanak na ovim našim lokalnim prostorima. I tako u političkoj areni puno izazivača, a u pohodu na fotelju gradonačelnika ne treba otpisati niti građane.

Tko će koga i čime ugroziti, tko će imati energije uz sav prljavi veš boriti se za svaki glas birača je neizvjesno. Spinovci su krenuli, sukobi se produbljuju,grad je bojno polje, a to sve govori o ljudima koji nas uvjeravaju da su baš oni ti koji su po svom habitusu predodređeni da nas vode u bolje sutra pa makar kradući i otimajući. Sve junak do junaka, ratnik do ratnika, jedan s nekretninom s puno sumnjivih radnji, drugi „drčni” glasnogovornik kojemu niti novac mrtvog djeteta nije bio svet. Nadam se da sam bila dovoljno opisna, jer ne morate biti previše pažljivi kad nastojite oklevetati druge kako oni ne bi pričali istinu o vama jer baš tako sada rade perjanice nazavisnog kandidata i glasnogovornik rajske djeve. Vlast se odvojila od naroda, a ljudima je dosta nerada, nereda i obećanja. Grad nam je kokošinjac u kojemu ćemo, koliko se kopa po glavnoj ulici, uskoro imati i podzemni metro da lakše dođemo s jednog kraja na drugi kraj grada i da što manje pri tome vidimo i čujemo. Oscar Wilde nas podučava "Moći pocrvenjeti u pravi čas zna biti vrlo korisno”.

I tako naši političari koji nisu stvarne već izmišljene osobe u ovoj mojoj priči nisu u proteklom vremenu mogli odoljeti nekim napastima, a vi pogodite kojima. Četiri mesara mrava klala....

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije