Staklenka ili gradski adrenalinski park

Radio Prkos 31.03.2021 KOLUMNA
img

Što ste aktivniji i imate veće ciljeve,veće su šanse da uspijete i osjetite više sreće. Dakako, to povlači rizik da ćete se češće i razočarati u sebe ili one oko vas. Budući da su razočaranja dio svačijeg života, često se pitam kako se nositi s tim osjećajima. Iz svakog neuspjeha bi smo trebali izaći jači, jer razočaranje izgrađuje karakter i strpljenje. Startna pozicija za pisanje ovog teksta mi je nova staklenka koja građane košta 7 milijuna kuna i koja je zamišljena da " visećim" mostom povezuje staru zgradu vijećnice i ovu novu staklenu zgradu.

Svaki dan pratim radove i ja ne vidim što i gdje je most koji povezuje te dvije zgrade, a radovi su gotovo došli do kraja. Pa sad nekako zaključujem da je zamišljeno da se u novu zgradu skače padobranom iz stare zgrade. To je valjda nova ideja za team building na novogradiški način, sa svrhom da se ova investicija isplati za narednih 200 godina. Razočaranje je jedan krajnje neugodan osjećaj kada se osjećate tužni, a ja sam bila potištena kada sam saznala da će građani prema prvoj prvostupanjskoj presudi morati dati 750 tisuća kuna zbog nečije samovolje i zbog nekoga tko je trenirao strogoću pa mijenjao direktore svakih godinu dana u Industrijskom parku, a o CEKOMU da i ne govorim.

Najvažnije je biti iskren pred samim sobom i priznati da ste grad doveli do totalne katastrofe umjesto biti opsjednut političkom moći i željom za vladanjem. Budućnost je stvarno jedna velika nepoznanica, ali pitam se mogu li se neke prispodobe pogledati u zrcalo i postati bolje i iskrenije osobe? Želimo li svi zajedno u ovom gradu, u Slavoniji i Hrvatskoj biti dugoročno zadovoljniji, moramo imati na umu provjerenu činjenicu. Sve se zna, jer informacije su moć! A ljudi su ipak sretniji kada im se ne laže i kada pomažu jedni drugima da uspiju. Kada daju, a ne kada uzimaju i otimaju. U tom procesu treba usmjeriti živote svih nas. Ja sam oduvijek voljela ljude i u njima vidjela sve najbolje. Međutim puno toga nema smisla. Mi zaslužujemo da nam u gradu služe dobri ljudi, a ne da vladaju oni koji vole vlast i oni koji vole samo sebe.

I da zaključim,razočaranje je vrsta bankrota- bankrot duše koja je od nekih puno očekivala, a za uzvrat ništa nije dobila. A mi nismo dobili niti od lijevih, a niti od desnih. Svi su nas političari razočarali.....

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije