Ah,ta ukusna vinska kapljica

Radio Prkos 12.09.2020 NOVA GRADIŠKA
img

Danas se održava zanimljiva manifestacija u našem gradu u orgnizaciji Turističke zajednice grada Nova Gradiška i Slavonskog dućana "Jesen u Slavonskom dućanu". Vinari Novogradiškog i Cerničkog kraja s ponosom predstavljaju svoje proizvode. Vinari su posebna vrsta ljudi, a ta neraskidiva veza između njih i prirode daje jedan od najcijenjenijih i najpopularnijih proizvoda uopće.

Zna se da Siniša Hoborka (Nova Gradiška) i Zvonko Živković (Cernik) znaju napraviti vrhunsko vino. Obojica mi danas rekoše da postavljene standarde treba održavati, a znanje i iskustvo treba koristiti na pravi način i stalno gurati samog sebe naprijed. Vinari Novogradiškog i Cerničkog kraja žele ljude i turiste povezati s ovom našom regijom, uz priču o proizvodnji vina i uz kušanje vina kako bi doživljaj bio potupun. I Hoborka i Živković naglašavaju da u vinogradarstvu nema velike filozofije.

Da bi se proizvelo kvalitetno vino, smatraju, treba marljivo raditi, vinovu lozu njegovati od prvog dana, truditi se neprestano iz dana u dan, biti odgovoran. Kod ove dvojice vinara je urođena težnja da vino bude što bolje i kvalitetnije, a u vinskom svijetu i Siniša Hoborka i Zvonko Živković svakodnevno šire horizonte.

Napore Novogradiških i Cerničkih vinara prepoznala je Turistička zajednica grada Nova Gradiška i prigodom ove vrlo uspjele manifestacije. Ah, ta ukusna vinska kapljica danas je mnogima baš fino klizila niz grlo...zpp

Slične vijesti

Najnovije