Rade je kriv !

Rade je kriv !

Nekada je Mala bila Meka za maškare. Tih dana u godini se ludovalo, vladalo je veselje, a pod maskama se krio smijeh, radosna pjesma. Plesom se dočekivao novi život. No, ove godine sve puno skromnije,jer političari su najavili još jednu tešku recesijsku godinu, punu neizvjesnosti, pa su malčani na suđenju pokladnom lutku bili kratki, jezgroviti, rezolutni.

KRIV JE za nevolje iz protekle, ali i one koje bi mogle doći. Neki su na njemu iskalili bijes jer su im banke oduzele i zaplijenile vozila zbog neplaćanja leasinga, ("ozna sve dozna") neki su iskalili ljutnju zbog onih kreditnih opterećenja, a bilo je i tuge jer se nekima poput bumeranga vratilo ono što drugima "pakiraju".

Najoštriji mač je laž, najjači otrov je pohlepa, najžešća vatra je mržnja, a najtamnija noć je neznanje reče Krca (Hrvoje Babić) i njegova ekipa koji su sinoć spektakularno zapalili pokladnog lutka. Kriv je što ne živimo dobro, već samo preživljavamo. Kriv je što se zapošljavaju podobni, a ne sposobni, oni s pedigreom trofejni partijski primjerci. A nakon što je fašnički lutak zapaljen skupa s cipelama nastalo je sveopće veselje. Hoće li trajati cijele godine,e to ćemo tek vidjeti i čuti...

Kolumna