VELIKO HVALA PREČASNOM ANTUNU PRPIĆU

Radio Prkos 06.07.2024 NOVA GRADIŠKA
img

 

Jučer je u nazočnosti Mladena Sertića predsjednika Upravnog vijeća bolnice i dr Slavice Konević-Pernar prečasnom Antunu Prpiću, umirovljenom svećeniku u znak zahvalnosti za sve što je učinio za pacijente i zdravstveno osoblje Opće bolnice Nova Gradiška ravnatelj novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej uručio zahvalnicu.

 


Tom prigodom rekao je sljedeće:

"-Zahvalni smo prije svega Bogu što u nedjelju možemo proslaviti 50 godina svećeništva p. Antuna Prpića. Naravno zbog njegovog dara svećeništva, zbog svega što je kao svećenik dao Crkvi,ali on je u proteklom periodu vlastitim sredstvima i donacijama priskrbio za našu bolnicu niz neophodno potrebnih aparata. Zahvalni smo i za sve one posebne darove i talente koje je itekako umnožio kao svećenik,ali i kao čovjek nesebičnog i velikog srca uvijek spreman pomoći ljudima u potrebi. Osobito je, kao osoba riječima ali i svojim djelima znao na pravi način protumačiti Božju riječ i protumačiti nauk Crkve. I zato mu od sveg srca hvala jer je dragocjen Novogradiškoj zajednici”-naglasio je ravnatelj NG bolnice dr.Josip Kolodziej predajući prečasnom Prpiću zahvalnicu za sve ono što je do sada učinio za našu bolnicu.

Prečasni Antun Prpić proslaviti će svoj zlatni svećenički jubilej,pedesetu obljetnicu ređenja sutra u Novokapelačkoj župi.

-"Ovo je misa na kojoj hvalimo zajedno Boga za dar Isusa Krista, za dar života i vjere, hvalimo ga za sve one ljude koje smo kroz svoj život susretali, koji su nam svojom molitvom i primjerom pomogli ustrajati u daru kršćanske vjere, na daru svećeništva”, rekao je novinarima skromni i jednostavni čovjek prečasni Antun Prpić,pa dodao :Hvala kolegama svećenicima na uzajamnoj suradnji. Zajedno smo uvijek jači posebno ako među nama vlada poštovanje i dobra klima zajedništva“, a veliko hvala i djelatnicima NG bolnice na Zahvalnici koju su mi uručili.

„Na kraju bih zahvalio Bogu na mojim pokojnim roditeljima, na mojoj rodbini,i svim vjernicima u svim Župama u kojima sam bio.Svoje obraćanje nazočnima ovaj plemeniti dobročinitelj završio je porukom vjere i pouzdanja u Boga. „Svjetlo vjere nas čini ljudima, postajemo svjesni svog dostojanstva, život nam postaje smisleniji. I kad zavlada neljudskost čuje se krik Isusova vapaja s križa. Biti kršćanin uvijek je život čežnje i težnje za onim što je bolje, svrsishodnije. Vjera nije samo osobna stvar, ona ako je živa itekako ima i može imati  posljedice na oblikovanje i boljitak jedne društvene zajednice.“

ZPP

Slične vijesti

Najnovije