Međunarodni znanstveni skup "Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju"

Radio Prkos 11.04.2024 ŠIRE NG PODRUČJE
img


Obavještavamo vas da će se otvorenje Međunarodnog znanstvenog skupa "Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju"
posvećenog 150. godišnjici rođenja književnice održati
18. travnja u 10 sati u zgradi 9 Sveučilišta u Slavonskom Brodu
u Ulici 108. brigade ZNG-a.

Međunarodni znanstveni skup posvećen je jubilarnom 150. rođendanu jedne od najpoznatijih i najprevođenijih hrvatskih književnica Ivani Brlić-Mažuranić.

Organizator ovog Znanstvenog skupa je Sveučilište u Slavonskom Brodu, a suorganizatori su Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Razred za književnost, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku – Filozofski fakultet i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski institut za povijest, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, Matica hrvatska u Zagrebu, Ogranak Matice hrvatske u Slavonskom Brodu, Društvo hrvatskih književnika, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Međunarodni znanstveni skup održavat će se od 18. travnja do 20. travnja i okupit će više od 109 izlagača uglavnom iz Hrvatske, ali i još šest zemalja (Italija, Poljska, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Austrija, Slovenija). Bogat program izlaganja uključuje i dvije radionice kao i brojna popratna kulturna događanja kao što su predstave, izložbe, predstavljanja knjiga.

Na Međunarodnom znanstvenom skupu ugledni profesori književnosti, ali i stručnjaci iz drugih područja pokušat će unijeti novo svjetlo u načine i pristupe istraživanju Ivane Brlić-Mažuranić, njezinog stvaralaštva kao i ostavštine.

 

 

Očekujemo velik interes ne samo znanstvenika, nego i javnosti.
A pozivamo i brojne učitelje i nastavnike kao i sve zainteresirane da osobno dođu i prate izlaganja. Izlaganja će se održavati istovremeno na tri lokacije i to u zgradi Sveučilišta u Slavonskom Brodu na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić 2 i to u dvije učionice u prizemlju (101 i 102) kao i u velikoj dvorani Gradske knjižnice i u prostorima Interpretacijskog centra Ivana Brlić-Mažuranić.

Sve ostale informacije o Znanstvenom skupu možete pronaći na stranicama www.ibm150.hr

Radosno vas očekujemo!

Izvor:
Sveučilište u Slavonskom Brodu
Odjel društveno-humanističkih znanosti

Slične vijesti

Najnovije