Domoljub i istinski borac za Hrvatsku

Radio Prkos 04.04.2024 POLITIKA
img

Zvonko Pongrac od početka devedesetih uključuje se u obranu Republike Hrvatske. Niti trenutka nije dvojio gdje mu je mjesto. Braneči svoj rodni Antunovac ovaj upravni pravnik kao branitelj bio je i u Posavini na cijelom istočnom i zapadnom bojištu, Kninu ,Maslenici. Također je nemjerljiv njegov doprinos u obrani Okučana i akciji Bljesak. Bio je prvi zapovjednik združenih snaga vojne policije. Više puta je za svoj doprinos u Domovinskom ratu pohvaljen i odlikovan. Sa Zvonkom smo razgovarali o njegovom ratnom putu. 

"Branitelji su primjer žrtve i patnje Hrvatskog naroda ali i zajedništva. To zajedništvo danas postaje nasušna potreba hrvatsko čovjeka i hrvatskog društva. I to ne smijemo zaboraviti. Zahvaljujuči braniteljima danas imamo neovisnu Hrvatsku državu. Ali moramo se i dalje boriti za ovu našu domovinu jer svi branitelji uvijek su tamo gdje je najžešće i gdje su nepovoljne okolnosti. U znak zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima koji su izgubili život braneći Hrvatsku i njihovim obiteljima svi mi branitelji moramo pokazati da ti junaci nisu i nikada neće biti zaboravljeni. Oni su naš nacionalni ponos, a njihov plemeniti cilj ćemo i ovim izborima beskompromisno oćuvati." 

Rekao nam je to u razgovoru Zvonko Pongrac i pozvao je branitelje kojima je Hrvatska u srcu da glasaju za Republiku, po mjeri svakog čovjeka. Hrvatski narod je pobjednički narod a svojim glasom svi mi možemo investirati u svoju bolju budućnost.

"Budi ono ono što je najteže biti, budi čovjek." - poručuje Zvonko Pongrac.

 

Emisiju sa Zvonkom Pongracom možete pratiti u programu Radio Prkosa u četvrtak 11. travnja u 14 sati. 

Slične vijesti

Najnovije