Članovi Udruga položili vijence i zapalili svijeće

Radio Prkos 11.12.2023 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Povodom godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana jučer su članov i Udruga prositeklih iz Domovinskog rata odali počast prvom hrvatskom predsjedniku kod njegove spomen biste u gradu,te su zapalili svijeće i položili vijence kod spomenika poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima.
" Godišnjica je smrti našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana iskazujemo mu zahvalu na velebnom djelu i na svemu što je učinio za Hrvatsku. Njegov doprinos je nemjerljiv i oslikava kako su u svakom političkom vremenu najvažniji ljudi koji taj trenutak prepoznaju i spremni su bez zadrške odgovoriti na izazove kao predsjednik Tuđman koji je cijeli svoj život je ugradio u stvaranje samostalne i suverene Hrvatske,“ istaknuo je prof Ante Vukšić ispred Udruge roditelja poginulih branitelja.
Podsjetio je kako je uslijed velikosrpske agresije na Hrvatsku Tuđman kao vrhovnik pokazao i liderstvo stvaranjem obrambene oružane sile koja je u tim teškim okolnostima obranila i oslobodila samostalnu i neovisnu Hrvatsku.
„Uvažavajući sve te okolnosti i nemjerljiv doprinos dr. Franje Tuđmana, njegova državnička mudrost i danas nam je vodilja kada donosimo teške odluke. Neizmjerno smo mu zahvalni, kako njemu kao našem prvom predsjedniku tako i svim našim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku,“ poručio je jučer prof Vukšić.Završimo ovaj osvrt riječima:
Možete mi evo, uzeti i slobodu, pa i život, ali ne i misao, ne i istinu, ne i moj prilog povijesti naroda kojemu pripadam.zpp

Slične vijesti

Najnovije