Društvo „Naša djeca“ Nova Gradiška

Radio Prkos 30.11.2023 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Živimo u vrlo izazovnom vremenu kada je teško biti roditelj, odgajatelj i učitelj. Odrasli, a tako i djeca, svakodnevno su izloženi medijima. Potreba za korištenjem medija radi obavljanja poslovnih zadataka
preslikala se i na svaki slobodan trenutak - obiteljski ručak, izlet s obitelji i prijateljima, odlazak na koncert.
Djeca su medijima zarobljena, gube vještine komuniciranja, vršnjačkog i obiteljskog druženja. Sve to
utječe i na sposobnost suočavanja sa svakodnevnim obvezama, smanjuje koncentraciju, finu motoriku.
Kako bismo pomogli roditeljima, odgajateljima i učiteljima Nove Gradiške, Društvo Naša djeca organizira predavanje dr. Ranka Rajovića „Djeca zarobljena u virtualnom svijetu, namijenjeno roditeljima, odgojno- obrazovnim djelatnicima (učiteljima i odgojiteljima), ali i svim zainteresiranim sugrađanima koji brinu o mentalnom zdravlju naših najmlađih.
Predavanje će se održati 13. prosinca 2023. u dvorani suorganizatora Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“ u 18:30. Očekujemo dolazak oko 250 zainteresiranih građana Nove Gradiške.
Naš gost predavač je dr. Ranko Rajović, doktor medicine, magistar neurofiziologije i neuroendokrinologije te doktor sportskih znanosti. Dugogodišnji je predsjednik Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te osnivač Mense Srbije i Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra. Kreirao je NCT sustav učenja koji se provodi u čak 20-ak zemalja Europe. Organizira kampove za darovitu djecu, ali i predavanja i radionice za roditelje u brojnim hrvatskim gradovima.
Na ovom će predavanju dr. Rajović, a na temelju svoga iskustva i brojnih istraživanja, dati korisne savjete svima koji se bave djecom kako bismo zajednički odgojili zdravu, uspješnu, osnaženu populaciju mladih ljudi, kasnije odgovornih djelatnika i budućih roditelja.
Predavanje je dio donacijske kampanje projekta „Niti koje spajaju“, a koji ima za cilj povezivanje Društava Naša djeca i lokalne zajednice - tvrtki i pojedinaca koji u gradu djeluju.
Za posjetitelje je ulaz besplatan, ali uz prijavu putem obrasca na poveznici:
https://forms.gle/oCctpSxHUFjCKX5GA.


Društvo „Naša djeca“ Nova Gradiška Slavonskih graničara 7, OIB: 90981820620
IBAN: HR 9623400091110068829, kontakt telefon: 091-5941016
adresa e-pošte: drustvonasadjecanovegradiske@gmail.com

Slične vijesti

Najnovije