Slavoniji nema ravne!

Radio Prkos 21.09.2023 BPŽ
img

Ono što je naša prednost je individualni turizam, u Slavoniji i Baranji nikad naglasak nije bio na masovnosti. Naši OPG-ovi i drugi smještajni kapaciteti nude mogućnost održavanja iznimno bogatu gastronomsku ponudu gostima, a većina sadržaja koji se nude u rujnu i listopadu su sadržaji na otvorenom. Jesen u Slavoniji i Baranji je uistinu posebna, pa smo i prijašnjih godina bilježili najveći broj dolazaka upravo u rujnu i listopadu .
U nizu BROJNIH manifestacija u Slavoniji je izvrsna  Cernik srednjevjekovni grad zbog kojeg su na godišnji odmor ovdje iz Pule stigle Karmela Denc-Majetić i Gordana Gotovina, zatim su obišle Slavonski Brod .u Erdutu kušale vino te nazočile Ribarskim danima koji se tradicionalno održavaju u Kopačevu kao i Ferivi baranjski polumaraton,ali tu je i niz predivnih mjesta koja svakako treba obići,a u svakom neke vrijedne znamenitosti. Kako nam rekoše Karmela i Gordana turistički djelatnici u Slavoniji aktivno rade na osmišljavanju projekata na korist turističkog sektora te je prvi put otvoren i javni poziv za Novogradiščane pod nazivom "Turistički cvijet".I to može privući goste u našu sredinu.
Hedonizam bez granica prati svaku slavonsku kampanja, i ove naše dvije sugovornice stvarno nisu mogle odlučiti gdje im je u proteklih dvanest dana bilo ljepše:Cerniku,,Đakovu,Orahovici.Vinkovcima,Požegi...
Slavoniju kao turističko odredište treba snažno poticati. Svaki posjet Slavoniji, kako ljudi koji se bave turizmom, tako i običnih građana, završava osjećajem da je u Slavoniji mnogo življe i ljepše od predodžbi koje o njoj postoje u drugim dijelovima Hrvatske.a GOŠĆE IZ Istre koje sam snimali upitali smo trebali turizmu u Slaovniji potpora države i odgovoriše:

- U pravu ste, potrebna je ta potpora politike i države. Slavoniji trebaju inicijative. Nitko vam neće doći ili dovesti goste ako sami nemate ideje i želje. Svjedoci smo pokretanja projekta razvoja turizma u unutrašnjosti .Držim da je za razvoj turizma Slavoniji potrebna ukupna, zajednička pozitivna energija državnih institucija i privatne inicijative, znači više zajedništva,ističu žene koje su se jučer vratile u svoju Istru i Pulu,reče nam Karmela koja je inače rođena u Novoj Gradiški,ali posljednjih 30 godina živi u Istri.


- Ljudi, kada odlaze iz Slavonije, odlaze s misli: Bože, tu je mnogo bolje nego što sam očekivali. Povratne informacije su odlične. Od gostiju koji dolaze u Slavoniju nema reklamacija, a to pokazuje da gosti koji dolaze u Slavoniju dobivaju više nego što su očekivali.Karmeli i Gogi želimo da i dogodine dođu u Novu Gradišku i  odu oduševljene iz Slavonske košarice iz koje su ponijele brojne suvenire koji će ih podsjećati na Novu Gradišku...zpp

Slične vijesti

Najnovije