DINAMOVA ŠKOLA NOGOMETA U CERNIKU

Radio Prkos 23.03.2023 SPORT
img

Nogomet je igra, koju zovemo i najvažnijom sporednom stvari na svijetu, i to ne bez razloga. Igraju je mladi i malo manje mladi, muškarci i žene, pa čak i umirovljenici vole organizirati koju utakmicu, prvenstveno radi druženja i dobre zabave koju ova igra pruža.
Neki kažu da se nogometu sličnu igru igralo puno prije našeg vremena, kao recimo u Japanu gdje su o toj igri pisali prije čak više od dvije tisuće i tristo godina, pa sve do modernog nogometa koji se rodio na Britanskome otočju i koji je bio isprva toliko agresivan da ga je čak i Elizabeta I. pokušala zabraniti. Ali nogomet je preživio sve zabrane i u novome ruhu, kakvoga znamo danas, osvanuo početkom devetnaestog stoljeća te počeo osvajati srca ljudi širom svijeta. Ali bilo kako bilo, danas su nam utakmice ponajviše mjesta druženja i veselja te navijanja i slavlja kad se lopta zaustavi u mreži gola. A ako volite pogledati pokoju utakmicu, zašto je ne biste i zaigrali i iskusili svoje znanje i sposobnosti.Baš to punih 75 godina radeu Cerniku,kaže nam Dragan Bakunić predsjednik ovog kluba koji istiće da uskro počinje i Škola nogometa koju će ovdje vodit Dinamovi treneri.Svega toga ne bibilobez potopre Općine Cernik,posebice Hrvoja Žakića predsjkednika općinksog vijeća koji neumorno traži sponzore,a svi znamo koliko su novci važni za radio pstanak nogometnih klubova.Vjerujemo da ste do sad već sigurno uvjereni da je nogomet baš taj hobi koji će uljepšati slobodno vrijeme i potaknuti vasi vašu djecu da napravite i nešto dobro za sebe i svoje tijelo. Pri bavljenju nogometom naime važno je imati dobru opremu, a to za klub i igrače znači da uz jedne dobre kopačke i dres, posjedujete i čarape koje će vas zaštititi kod pada ili udarca od strane suigrača, dok vam pokušava uzeti loptu. Tu su trenerke,lopte,svašta treba,a Bakunić kaže da bez bivših igrača HNK Mladost koji su sada u velikim sportskim klubovima nebi bilo lako,no oni svojim sredstvima pomažu rad ovog dugovječnog nogometnog kluba u kojemu je puno planova zacfrtanih do konca ove godine.A što rekreativni sportaš voli isto kao i nogomet? Pa druženje sa prijateljima nakon nogometa, naravno, gdje će prokomentirati sve pogreške, ali i dobre poteze suigrača.
A baš to druženje je ono što je uz sportske rezultate najvažnije Cerničanima i zato oni marljivo rade učeći nove generacije istinskim vrijednostima sporta i života.Sretno HNK Mladost iz Cernika,igračima,trenerima,upravi i naravno donatorima kojiće im i nadalje biti podrškla u radu,a nogometaši MIKANOVIĆ ,MATOŠEVIĆ,HUJBERT,GRGIĆ,LULIĆ,koji su ponikli iz CERNIKA veliki uzor su ovim novim malim klincima i u CERNIKU su ponosni na sve njihove uspjehe i onošto su postigli...zpp

Slične vijesti

Najnovije