MARIJINI OBROCI

Radio Prkos 20.09.2022 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Nemiri i rat u Etiopiji uzrokovali su gubitke neviđenih razmjera te ugrozili živote najranjivijih skupina društva koje su i prethodno bile ugrožene i izrazito siromašne.   
Kako bi povećali svijest o zbivanjima na području Etiopije te pomogli našem programu prehrane odlučili smo pokrenuti kampanju „Pokreni se za obroke“.  
Cilj kampanje je skupiti 7153 kilometra koliko nas dijeli od Hrvatske do Etiopije i time djeci osigurati obroke u školama. 
 Kampanja „Pokreni se za obroke“ traje od 19. rujna do 30. listopada 2022. a mogu sudjelovati svi bez obzira na razinu spremnosti, kondicije i aktivnosti. 

 

Potaknut pismom koje je nedavno primio od naših dugogodišnjih suradnika u Etiopiji, a koje opisuje nezamislive užase, uključujući ubojstva djece i silovanje kao oružje rata, naš osnivač Magnus MacFarlane-Barrow pozvao je svijet da se zauzme za narod Etiopije.
Marijini obroci Hrvatska dio su međunarodnog projekta koji svakodnevno pruža obrok djeci na mjestu obrazovanja u nekim od najsiromašnijih područja na svijetu. Trenutno hrane više od 2 milijuna djece u 20 zemalja diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike i Kariba. 132 kune hrane dijete tijekom cijele školske godine,no također mu omogućuju da dođe u učionicu i stekne obrazovanje koje mu može dugoročno pružiti izlaz iz siromaštva.
Dirnuti smo nedavnim događanjima te smo se osjetili dužnima pridružiti se prikupljanju sredstava kako bi osigurali obroke gladnoj djeci u kuhinjama Marijinih obroka u Etiopiji.
Nedavno smo primili pismo našeg osnivača koje opisuje kako Mary´s Meals podupire tisuće raseljenih ljudi nakon sukoba u Tigraju u Etiopiji. Šokirali smo se dok smo čitali o situaciji u Tigraju jer nismo znali ništa o tamošnjem ratu. Pročitali smo priču o djeci koja su se skrivala u špiljama dok su pobunjenici napadali njihovo selo, a kad su se vratili, našli su roditelje mrtve. To nam je slomilo srce.Znali smo da moramo učiniti nešto kako bismo pomogli, stoga pokrećemo kampanju “Pokreni se za obroke” tijekom koje želimo prikupiti 7153 km, kolika je udaljenost između Hrvatske i Etiopije. Pozivamo pojedince i grupe da se uključe, skupljaju kilometre i doniraju za djecu. Bilo da hodate, trčite, biciklirate, plivate, plešete ili jednostavno jurite do posla ili škole, zabilježite svoje metre i kilometre te ih unesite u obrazac - svaki nas metar dovodi bliže cilju. Svoje metre i prijavu možete zabilježiti na poveznici. Potražite sponzore koji će osigurati djeci obroke kao podršku vašim prijeđenim kilometrima ili darujte od srca donaciju djeci za obroke i prijeđene kilometre.
Osnivač Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow poziva na sudjelovanje u ovoj kampanji:
https://youtube.com/shorts/8bfZXSSlLRQ?feature=share
Narod Tigraja nisu jedine zaboravljene žrtve rata koje Marijini obroci podupiru. Težinu rata i klimatskih promjena trpe naše programske zemlje poput Kenije i Južnog Sudana. Sve ovo ide u prilog riječima Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, glavnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije, koji je situaciju u Tigraju nazvao „najgorom katastrofom na Zemlji”.
Škole i zajednice u ovim zemljama uništene su sukobima, ali dolazak programa školske prehrane Marijinih obroka donosi utjehu i nadu djeci koja inače žive u mučnim okolnostima.
Marijini obroci oslanjaju se na volontere i ljude koji, svojom dobrotom, daruju onoliko koliko mogu. Obećali smo naše troškove održavati niskima, što znači da će barem 93% donacija biti utrošeno na humanitarne aktivnosti.

Slične vijesti

Najnovije