U tijeku je javna i humanitarna akcija IPC-a SB i učenika Elektrotehničke i ekonomske škole

Radio Prkos 20.05.2022 NOVA GRADIŠKA
img

Informativno pravni centar Slavonski Brod  u suradnji s projektnim partnerima, volonterima Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška danas do 12 h organizira javnu akciju volontiranja povodom Nacionalne kampanje „Hrvatska volontira” kojom se želi ukazati na značaj i dobrobit volontiranja i potaknuti humanost i solidarnosti.

Javna akcija se provodi u sklopu Programa „Centar za volontiranje” kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt su danas zajedno s učenicima Elektrotehničke i ekonomske škole, predstavile Nina Marjanović, voditeljica programa demokratizacija i razvoj zajednice iz IPC-a Slavonski Brod i Mira Linjaković, školski pedagog u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi te su pozvale da se što više ljudi uključi u volontiranje.

Danas do 12 sati prikupljaju se plastične boce i dobrovoljni prilozi za hranu napuštenim životinjama kojom će pomoći udruzi Novogradiške njuške koja pomaže u zbrinjavanju napuštenih životinja. Druga javna akcija odnosi se na prikupljanje čepova sa plastičnih boca za pomoć djeci onkološkim bolesnicima.

Slične vijesti

Najnovije