Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška poziva: Sutra u Novoj Gradiški akcija kontrole jetre uređajem Fibro Scan

Radio Prkos 16.05.2022 NOVA GRADIŠKA
img

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška zajedno s Hrvatskim društvom za bolesti jetre Hepatos, organizira u utorak 17.5. po prvi puta u našem gradu akciju kontrole zdravlja jetre najmodernijim neinvazivnim uređajem Fibro Scan.

Ova akcija, ističu iz GDCK NG organizirana je uz potporu i asistenciju epidemiologa i obiteljskih liječnika te će omogućiti sugrađanima koji su mali oštećenja jetre ili preboljeli hepatitis da kvalitetno, brzo i besplatno kontroliraju jetru te na taj način doprinijeti poboljšanju općeg zdravstvenog stanja i svijesti o važnosti kontrole jetre, organa koji je jedan od najvažnijih u našem tijelu.

„I na ovaj način Gradsko društvo CK NG želi aktivno i konkretno doprinijeti jednoj od svojih zadaća i misija, a to je briga o svim oblicima zdravlja stanovništva. - ističe ravnatelj GDCK NG Dario Pauković.

Aktivisti Hrvatskog društva za bolesti jetre Hepatos u suradnji s Crvenim križem žele na ovaj način podići svijest o rastućem problemu bolesti jetre kao javnozdravstvenom društvenom problemu i ovom akcijom omogućiti građanima Nove Gradiške i šire pružanje usluga Mobilnim InfoHep Centrom.

Ovim medicinskim vozilom omogućili su da zdravstvene usluge budu što dostupnije svim građanim a RH. Mobilnim InfoHep Centrom, ističu, omogućavaju cjelovitu uslugu koja uključuje savjetovanje i informiranje, povjerljivo i anonimno testiranje na virusni hepatitis C i preglede jetre elastografijom od strane specijalista koji odmah oboljelog unose u sustav te ugovaraju daljnje preglede u bolnici.

Svi zainteresirani mogu se javiti u Crveni Križ Nove Gradiške i zabilježiti za pregled.

Foto: Hrvatsko društvo za bolesti jetre HEPATOS

Slične vijesti

Najnovije