Posjet korisnicima u sklopu projekta "Želim raditi"

Radio Prkos 04.02.2022 NOVA GRADIŠKA
img

Informativno-pravni centar iz Slavonskog Broda provodi Projekt „Želim raditi“ koji je financiran sredstvima Europske unije kroz Zaželi- Program zapošljavanja žena – Faza II, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica programa Sanja Galović danas je sa ženama koje su zaposlene u ovom projektu obišla korisnike, odnosno, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju i podijelila pakete s higijenskim potrepštinama.

Ukupna vrijednost ovoga projekta je 899.425,00 kn, a udio sufinanciranja sredstvima Europske unije je 100%. Razdoblje provedbe projekta je od 04.01.2021. do 04.07.2022. godine.

Inače, projekt „Želim raditi“ uključuje ciljnu skupinu nezaposlenih žena s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt je zaposleno 10 koje brinu za 60 starijih i nemoćnih osoba na području Brodsko-posavske županije.

Kako je pojasnila Sanja Galović, voditeljica projekta, krajnji korisnici su s područja Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Okučana, Nove Kapele i Podcrkavlja. Njima je u trajanju od jedne godine osigurana pomoć oko brige i skrbi za kućanstvo, a samim time i poboljšanje životnih uvjeta.

„Imamo i 6 korisnika ispod 65 godina, ali s obzirom na zdravstveno stanje, pomoć im je jako potrebna. Ovim projektom nastavljamo smjer dosadašnjeg djelovanja Informativno pravnog centra u području socijalnog i društvenog djelovanja. Obrazovanjem i radnim iskustvom koje će pripadnice ciljne skupine steći prilikom sudjelovanja u ovom projektu 10 žena će biti osnaženo i posjedovat će  veće kapacitete za nova buduća zaposlenja, kao i ostvarivanje mirovine.  ” - kazala je Galović.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod.

Projektom i njegovom provedbom zadovoljni su svi koji u njemu sudjeluju, a naročito krajnji korisnici. Ističu da im ovakva pomoć mnogo znači, olakšava im svakodnevicu i raduje ih što, osim pomoći, imaju i nekoga s kime mogu popričati .

Zadovoljne su i žene zaposlene u sklopu ovoga projekta jer mnogima je ovo bila nova prilika za uključenje u tržište rada nakon više godina neaktivnosti, ali i prilika za dodatne edukacije i stjecanje radnog iskustva koje će im pomoći u daljnjem zapošljavanju i osnažiti ih na tržištu rada.

Danas smo sa Sanjom Galović posjetili Anku Savi, korisnicu projekta koja je pohvalila Stanku Purgarić, gerontodomaćicu koja je zaposlena u sklopu ovoga projekta i koja ju redovito posjećuje i pomaže joj u svakodnevnim poslovima u kućanstvu.

 

Slične vijesti

Najnovije