Kada se učiteljica upusti u poduzetničke vode

Radio Prkos 13.10.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Tamara Rast-Radošić je mlada učiteljica koja je prosvjetu zamijenila poduzetničkim vodama. I nije to učinila bez puno promišljanja. Naime, prihvatila je sredstva za samozapošljavanje koje Hrvatska odobrava bespovratno svima onima koji imaju dobar poslovni projekt. A ona se u ovaj svoj upustila shvaćajući kako su žene većina u svjetskoj populaciji, ali u sferi poduzetništva i nadalje su manjina. I to zbog socijalnog, ekonomskog i politički nepovoljnog položaja u odnosu na muškarce.

Dobivenim sredstvima kupila je "Norinu činku"- palačinkarnicu u Ulici Slavonskih graničara 8, ali je odmah, marljiva, uočila da uz palačinke ovdje treba ponuditi i školskoj djeci kvalitetan i jeftin, ali zdrav obrok u vidu sendviča koji su po svojoj neobičnosti novost za ovu palačinkarnicu. Na taj ih način želi naučiti od malena na zdrave obroke i namirnice.

Iznijela je prijedlog svojoj obitelji i dobila podršku od njih, pa tako sada u ovom malom obiteljskom biznisu rade ona i sestra, a suprug i njena majka su joj velika podrška. Mjere za samozapošljavanje su velika pomoć i podrška za pokretanje posla i razvoj karijere, mogućnosti je puno, ali još uvijek je i mnogo prepreka u svijetu poduzetništva, u prvom redu Tamara misli da papirologija treba biti manja i jednostavnija.

No, ova hrabra žena ipak je odlučila ustrajati, a samo takvim stavom se mijenja svijet, a sve s ciljem kako bi i nadalje bila na usluzi djeci, jer djeca su naše najveće bogatstvo, u ovom modernom svijetu svi smo ih pomalo zapostavili i zanemarili.

I tako "Norina činka" i nadalje nastavlja s radom u našem gradu, a uz poduzetnu Tamaru i njenu obitelj postat će to kultno mjesto okupljanja za sve koji se žele hraniti dobro i zdravo. Sve pohvale za trud svima u palčinkarnici "Norina činka", samo nastavite tako dalje.

Slične vijesti

Najnovije