Cernik u srcu, pjesma na usnama

Radio Prkos 04.10.2021 KULTURA
img

U novoobnovljenom domu u Cerniku HKUU Cernik je predstavila svoj novi nosač zvuka s izvornim tradicijskim pjesmama iz ovog kraja. Izdavanje nosača zvuka „Slavonija” omogućila je općina Cernik, a kako je naglasila vrijedna i iznimno uspješna organizatorica rada i djelovanja ovog društva, Marija Jugović, ovaj snimljeni CD je potvrda da HKUU Cernik ostvaruje svoju zadaću, a to je čuvanje kulturne baštine ovog kraja. Svoj veliki doprinos radu ovog društva i svoj pečat daje uz sve članove i Nikola Kramar, umjetnički voditelj i koreograf koji cijeli niz godina radi na promociji folklora u Cerniku, a rezultati njegovog rada su itekako vidljivi i značajni.

Vitomir Žakić, načelnik ove općine izrazio je zadovoljstvo radom ovog kulturno-umjetničkog društva te dodao kako članovi daju veliki doprinos društvenom i kulturnom životu ove općine.

„Sve pjesme na nosaču zvuka kao i plesovi i kola- karakača polako bi pali u zaborav bez ovog nosača zvuka.” - rekla je etnologinja Vesna Kolić-Klikić koja rado pomaže svima da se tradicijski običaji sačuvaju i prenose s generacije na generaciju.

I što reći, izuzev da su se Cerničani i ovom prigodom pokazali kao dobri domaćini što su nam potvrdili i posjetitelji, članovi folklornih društava iz drugih mjesta. Bila je to jedna lijepa i nezaboravna večer, a sudeći po ambicioznim planovima Marije Jugović i Nikole Kramara te ukoliko epidemiološke prilike budu dopuštale, ova udruga će nastaviti i nadalje sa svojim nastupima, jer na promociji CD-a su pokazali samo jedan mali dio onoga što s toliko ljubavi rade za Cernik i u Cerniku. ZPP

Slične vijesti

Najnovije