Održani XXIV. Rešetarački susreti pjesnika

Radio Prkos 27.09.2021 KULTURA
img

U subotu su u Rešetarima održani XXIV. Rešetarački susreti pjesnika u organizaciji KLD-a Rešetari na čelu s predsjednikom Ivanom DeVillom. Iako je i ove godine pandemija spriječila dolazak mnogih, rado viđenih gostiju, u prostoru školske dvorane OŠ Ante Starčevića u Rešetarima okupilo se oko četrdeset pjesnika i uzvanika kako bi obilježili ovaj dan posvećen pisanoj riječi.

Ovoga puta u višesatnom programu susreta predstavljena je zbirka pjesama; XIV. Zbornik mladih pjesnika te XXIV. Zbornik pjesama Rešetaračkog susreta pjesnika.

Pokrovitelji ove manifestacije su Središnji državni ured za Hrvate izvan RH,  Hrvatska Matica iseljenika Zagreb i Općina Rešetari.

Riječi dobrodošlice uputio je predsjednik KLD-a Rešetari Ivan DeVilla koji je zahvalio svima koji doprinose uspješnom održavanju Rešetaračkih pjesničkih susreta u nadi da će sljedeća, 25. obljetnica biti obilježena na primjeren način.

Načelnik općine Zlatko Aga zahvalio se svima nad dolasku kazavši kako će općina Rešetari i dalje nastaviti podržavati rad KLD-a i održavanje ovakvih kulturnih susreta.

Susret je otvorio Željko Rupić iz Hrvatske matice iseljenika kazavši kako Matica već dugo godina uspješno surađuje s KLD-om Rešetari dodavši kako Matica ove godine obilježava 70 godina svoga postojanja te je od početaka suorganizator ove manifestacije.

Program je nastavljen uz čitanje stihova iz Zbornika pjesama Rešetaračkog susreta pjesnika, uz glazbene točke mlade glazbenice Lare Josipović.

Slične vijesti

Najnovije