Održana 21. likovna kolonija Udruge stvaratelja u kulturi

Radio Prkos 05.09.2021 KULTURA
img

Članovi Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška jučer su u prostorijama novogradiškog Vatrogasnog doma održali 21. po redu likovnu koloniju. Ove godine blaže epidemiološke mjere dopustile su okupljanje većeg broja ljudi pa se tako nakon lanjske kolonije lokalnog karaktera, na ovogodišnjoj koloniji okupilo 40 slikara iz Nove Gradiške i okolice.

Kako je istaknula predsjednica Udruge Zdravka Džimbeg, 25 slikara stiglo je iz drugih županija i gradova, između ostalog iz Požege, Novske, Virovitice, Lipovljana, Slavonskog Broda, Belišća i Popovače.

A radovi s ovogodišnje kolonije biti će bogat doprinos kolekciji koju Udruga stvaratelja u kulturi vrijedno čuva: „ Svake godine nakon kolonije ova djela upotpunjavaju naš fundus. Slike darujemo i našim donatorima, Gradu i udrugama s kojima surađujemo i pojedincima koji nam pomažu prilikom organizacije programa.“ – kazala je predsjednica Udruge Zdravka Džimbeg.

Običaj je i da radovi s kolonije budu izloženi, no ove godine, kako ističu iz Udruge, problem je prostor. Naime, Udruga je do sada imala svoj prostor u kojem su radove izlagali, ali zbog njegove prenamijene više ga ne mogu koristiti za tu svrhu.

Na jučerašnjoj likovnoj koloniji imali smo prilike razgovarati s brojnim gostujućim slikarima i svi su nam složno rekli da se rado vraćaju na likovnu koloniju u Novu Gradišku jer se članovi novogradiške Udruge stvaratelja u kulturi uvijek pobrinu za dobru atmosferu i ugodno druženje što im je dodatna inspiracija za nastanak kreativnih radova. TC

Slične vijesti

Najnovije