Blagoslovljeno vatrogasno vozilo

Radio Prkos 04.05.2021 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Rad vrijednog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bili Brig donedavno je opterećivalo staro kombi vozilo iz 1984.g. koje se više nije moglo popraviti ni registrirati, pa su u pomoć priskočile Vatrogasna zajednica općine Nova Kapela te Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije. Kroz projekt „Tirol za hrvatsko vatrogastvo“ uspostavljena je suradnja s vatrogasnim zapovjednikom HBI grada Kufsteina, Hans-Peter Wellschlagerom, nakon čega su zatraženi osnovni podatci o DVD-u Bili Brig. Nakon pismene komunikacije, bilobriškom DVD-u donirano je MTF vatrogasno vozilo, koje je u ožujku društvu predano. Uz vozilo, bilobriški vatrogasci dobili su i opremu: kacige, vatrogasna odijela, hlače, opasače, kombinezone, čizme i vatrogasna nosila.

U nedjelju, 2. svibnja, u povodu sv Florijana, zaštitnika vatrogasaca, (4. svibnja) vozilo je blagoslovljeno. Budući da je te nedjelje bila i prva ovogodišnja misa na Gospinom polju, sjeverno od Bilog Briga, u župi Vrbova, vozilo je na kraju mise blagoslovio vlč Valent Furjan, župnik u Vrbovi i Štivici. Misi i blagoslovu bili su nazočni bilobriški vatrogasci te predstavnici VZO Nova Kapela.

Kako ističe predsjednik društva, Valentino Štivić, samo da prestane pandemija korone, društvo će početi će s vježbama, nastaviti aktivnosti s mladima i organizirati vatrogasna predavanja.

Prije mise na Gospinom polju, vatrogasci su otišli na novokapelačko groblje gdje su položili vijenac, upalili svijeće i pomolili se za sve poginule i umrle članove DVD-a Bili Brig i s područja Vatrogasne zajednice Nova Kapela, kao i za sve poginule hrvatske branitelje, poglavito poginule u Vojno-redarstvenoj operaciji „Bljesak“.

Tekst: Višnja Mikić

Fotografija: Zlatko Kulež

Slične vijesti

Najnovije