Grad po mjeri svakog čovjeka

Radio Prkos 29.04.2021 POLITIKA
img

„Politika je častan oblik djelotvorne milosrdne ljubavi.”- rekao je papa Franjo. Kao logičan zaključak toj tvrdnji meni se nameće jasna teza da je samo vjerodostojna i poštena osoba prikladna za politiku, bez obzira na stranačku pripadnost.

Jedan takav političar koji svojim djelovanjem nikada nije bio pokvaren i uvijek se zauzimao za opće dobro je Davorin Slišurić, kandidat za gradonačelnika. Jučer predajući listu HDZ-a naglasio je da pokvareni političari nemaju za cilj grad, već isključivo vlastite interese i stoga su cijelom društvu stvorili ozračje nepoštenja. A zvanje političara bi trebalo biti samo obaveza služenja građanima.

Korupcija i pokvarenost su za Davorina Slišurića strane riječi i on se u proteklom periodu profilirao u odgovornu i savjesnu osobu, bez ijedne mrlje. Kompetentan je i naglašava da svoj politički rad nikada ne bi doveo u sumnju, jer je već to dovoljno za časnu i visoko moralnu osobu da istupi iz politike, a ne da troši vrijeme građana uvjeravajući ih kako bi dokazao da je nevin. Imidž onoga tko je kontaminiran i kompromitiran biračkom tijelu bi trebao biti dovoljan da ne ukaže povjerenje toj i takvoj osobi, pogotovo da ozbiljno razmisli o populističkom predstavljanju u kojemu obećavaju ono što ne mogu ispuniti.

Davorin Slišurić je građanin koji voli svoj grad. Dosljedan je, odgovoran, principijelan političar, sposoban i obrazovan, a što je najvažnije čovjek je iz naroda. Nije bahat, arogantan i zna da može ostvariti ono što obeća.

Dakle, građani prestanite birati stranke, birajte ljude imenom i prezimenom dobro promišljajući o njihovom proteklom životu, a praksa politike ne samo da može, nego i mora biti usklađena s imperativima poštenja. Konačno i u gradu Novoj Gradiški.

I za kraj, Davorin Slišurić je na sebe dragovoljno preuzeo teret politike, pragmatičan je, izgradio je sebe na načelima da hrabro kaže neugodne stvari, ali uvijek s konstruktivnim stavom. Nepošteni političar je izjednačio politiku sa svojom popularnošću i jeftinim lažima. Kada budete glasovali nemojte ove moje riječi izgubiti iz vida.

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije