Odvažne žene i političarke

Radio Prkos 14.04.2021 POLITIKA
img

Oduvijek se politika smatrala isključivo "muškim poslom". I danas su muškarci dominantni u političkom životu Hrvatske! Pa ipak, stvari se mijenjaju i žene bivaju birane na najviše funkcije u vlasti. Upravo zbog toga i ukazujući na važnost žena u politici predsjednik SDP- a Peđa Grbin je s ponosom predstavio jučer Novogradiščanima Ivanu Trupinu; kandidatkinju za gradonačelnicu i Ljepšu Rakas Vujčić nositeljicu Liste za gradsko vijeće na predstojećim lokalnim izborima.

Na konferenciji je bio nazočan i Josip Bošnjak kandidat za zamjenika gradonačelnika. Peđa Grbin je naglasio da SDP u našem gradu izlazi na izbore u specifičnim okolnostima jer se protiv dosadašnjeg SDP- ovog gradonačelnika Vinka Grgića vodi kazneni postupak, pa je istaknuo da su u SDP- u zauzeli stav da u koliko se protiv osobe vodi kazneni postupak, dok se on ne završi ta osoba ne može biti kandidat. Dodao je kako mu nije jasno kako netko može biti koncentriran na svoju obranu i obnašati pošteno i odgovorno dužnost gradonačelnika.

Mito i korupcija je ono protiv čega će se u SDP- u boriti, naglasio je Grbin. Nelogično je, smatra on, da gospodarstvenici pregovaraju s nekim tko je uskočki optuženik.

Prisutnost odvažnih žena u politici je itekako potrebna. SDP- ove kandidatkinje žele promjene u Novoj Gradiški i obje su spremne preuzeti odgovornost za budućnost grada. Peđa Grbin smatra kako su i Trupina i Rakas iskusne u operativnom upravljanju gradom te im je čestitao na njihovoj kandidaturi. Ove dvije političarke imaju svoja radna obilježja, razlikuju se obzirom na svoj odnos prema radu, stilu, pristupu u odlučivanju, uspjesima i postignućima, ali im je jedno zajedničko briga za slabije i baš zbog toga su se dokazale kao borci protiv nejednakosti i diskriminacije. Zaključak: njih dvije su različitih kompetencija, obilježja i interesa, ali su kako su rekle, spremne na rješavanje nagomilanih problema u Novoj Gradiški s kojima smo svi mi suočeni. Trupina i Rakas su i do sada znale pokazati kreativnost u djelovanju, što u politički život grada može donijeti živost i svježinu. Građani su na potezu!

Zlata Pazman Petrić

 

Slične vijesti

Najnovije