Grad slavljenik Nova Gradiška

Radio Prkos 08.12.2019 NOVA GRADIŠKA
img

Grad Nova Gradiška obilježava svoj Dan i blagdan župe BDM. Svih proteklih dana bilo je niz zanimljivih događanja, a jučer je bilo izuzetno svečano. Okupili su se vijećnici iz svih saziva, a domaćinima su došli čestati politički i stranački prjatelji, iz drugih sredina. Saborskom zasutpniku i gradonačelniku Vinku Grgiću koji je na čelu grada čestitali su uz ostale, na svemu što je učinjeno, Davor Bernardić( SDP) i Siniša Hajdaš-Dončić potpredsjednik Sabora (SDP). Gradonačelnik i njegovi suradnci iskoristili su prigodu da se pohvale sa svime što je do sada napravljeno, a Vinko Grgić je nakon upućene čestitke građanima za njihov Dan izrazio zadovoljstvo smjerom u kojemu grad ide. Grad je jedno veliko gradilište, radi se na komunalnoj infrastrukturi, zelenim površnama, a stižu i priznanja građana za sve što je odrađeno. Ljepša Rakas Vujčić predsjednica GV  ističe kako u Gradu sve odlčno funkcionira, ali po njenim riječima ovom gradu su najveći ukras njegovi ljudi! Činjenica da službeni statistički podaci govore da raste broj zaposlenih, a izrečene brojke su rezultat poboljšanja u kojemu se stvaraju preduvjeti za održiv i dugoročan napredak Grada. Bilježi se proširenje postojećih tvornica, ali ima najava i za otvaranje novih pogona u Industrijskom parku pa se time stvaraju peduvjeti za ostanak mladih u Slavoniji. Izdvaja se i za kulturu, šport, financiraju se udruge, obrazovanje, a to je nastavak demografskih mjera i socijalne politike za mlade, što gradskoj vlasti daje vjetar u leđa, još žešćim tempom.

-Ovo je  Grad svih građana, poručio je uz prigodnu čestitku građanima župan Danijel Marušić (HDZ), nakon prezentacije projekata kojima se želi povećati obiteljski standard građanima Nove Gradiške. Nije važno od kuda novac stiže, važno je da se pametno troši, da se  radi i gradi, rekao je župan Marušić pa dodao kako u gradu ima poduzetnika, kulturnih djelatnika, vrhunskih sportaša. Grad je svojevrsna košnica  za različte projekte koji se uz ostalo financiraju sredstvima EU fondova, a modernizacija Grada ide u dobrom pravcu. Nova Gradiška, zaključo je župan, tim i takvm radom svrstava se u kategoriju najtransparentnijh hrvatskih gradova. Dan Grada bio je prigoda i da se uruče priznanja najzaslužnijim građanima.

Dopustite i da zaključimo ovo izvješće pohvalom za sve što je učinjeno i što se namjerava učiniti, dragi moji građani i svi vi koji se tako osjećate .Od stoljeća sedmog opće je poznato kako je svima nama homo sapiensima najdraži  dan u godini upravo naš rođendan.Dobro se drži taj naš grad s obzrom na godine,no uvijek može i bolje,usuđujem se reći!Volim je našu gradsku pospanost,tišinu no nekako mi se čini da smo postali grad staraca i duhova.Prateći svakodnevno udaljene glasove ,moja potraga za mladima vodi me u mislima do Irske,Njemačke,Austrije.S liste izbrisanih imena su mladi Novogradiščani koji su voljeli ovaj grad baš kao i mi.Uživali su u sportskim i umjetnčkm radionicama,živoj glazbi,osmjesima koje su upućvali jedni drugima. Valja imati na umu da se Grad obnavlja iznutra, iz svojih stanovnika.Uzbudljivo će biti pratiti hoće li se i kako stvoriti uvjeti za povratak onih koji su otišli trbuhom za kruhom,jer ovom Gradu  više od ičega je potrebna mladenačka energija! Grade moj sretan ti tvoj dan!zp

 

Slične vijesti

Najnovije