Dovršen objekt, slijedi unutarnje opremanje

Radio Prkos 07.08.2019 NOVA GRADIŠKA
img

Tijekom današnjeg dana ispred novosagrađenog objekta u jednom od dvorišta u Ulici slavonskih graničara predstavljena je završna faza projekta pod nazivom „Intenziviranje procesa deinstitucionalizacije“. Radi se o projektu vrijednom 1.625.717,30 kuna čijom će realizacijom Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška dobiti novi, uređen i opremljen prostor koji će biti namijenjen Timu za udomiteljstvo i mladim osobama s poremećajem u ponašanju koje imaju potrebu za smještaj u domove i udomiteljske obitelji. Projekt se financira iz Kohezijskog fonda putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te sredstvima Grada Nova Gradiška koji je osigurao i prostor.
"Dobili smo suvremen prostor odnosno zgradu koja imadva uredska prostora za djelatnike udomiteljskog tima, i prostor za edukativni i individualni rad sa udomiteljima. Slijedi opremanje suvremenom opremom koja je nužna za rad administrativnog osoblja, i koja će ubrzati procese njihovog rada, osigurati kvalitetniji rad na terenu i povećati efektivnost. Osigurat će im se prijenosna računala i novo vozilo za rad na terenu. U ovom slučaju radi se o udomiteljstvu i proširenju Tima za udomiteljstvo s ciljem da se smanji potreba za smještajem djece u domove ili u udomiteljske obitelji. Radi se, dakle, o procesu deinstitucionalizacije u RH. Trenutno imamo smješteno u domovima i udomiteljskim obiteljima između 35 i 40 djece s poremećajem u ponašanju i 26 djece iz obitelji s lošijim materijalnim prilikama koja su smještena po Zakonu o socijalnoj skrbi. Ovo je jedinstven slučaj u Hrvatskoj. Koristim stoga prigodu zahvaliti se svima koji su mi pomogli. Projekt je jedinstven po tome što se realizira u suradnji nekoliko službi, institucija i ministarstava. Prije svega zahvaljujem Gradu, jer je dao prostor koji će se urediti, Ministarstvu koje nas je podržalo.-kazao je uz ostalo ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gadiška Branko Medunić.
Prigodna kazivanja su imali i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i Senka Vranić u ime tvrtke Sintagma koja je kreirala projektni prijedlog prema natječaju Europskog kohezijskog fonda.

ATB

Slične vijesti

Najnovije