Piše Drago Hedl za Telegram: Drago Hedl otkriva neobičnu priču o gradonačelniku, njegovu frendu, uhljebljenim sestrama i lovu na marihuanu

Radio Prkos 13.02.2024 NOVA GRADIŠKA
img

Policijska uprava brodsko-posavska 5. veljače objavila je na svojim mrežnim stranicama, među ostalim vijestima, da je “na području Nove Gradiške od tri osobe (u dobi od 24, 27, 24) oduzeto 4,7 grama droge marihuane, 1,1 gram droge kokain te bokser”. Izostala je međutim informacija da je droga pronađena u ugostiteljskom objektu Caffe & Lounge bar IN, u prizemlju iste, staklom obložene moderne zgrade u kojoj je smještena i uprava Grada Nove Gradiške. Vlasnik kafića Marko Mokrović unajmio je na javnom natječaju lokal od Grada, što je Telegramu potvrdio i gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić.

Pitali smo Grgića je li točno da su, kako se priča u Novoj Gradiški, on i Mokrović dobri prijatelji, te da jedna Mokrovićeva sestra radi u gradskoj upravi kao voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti, a druga kao ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković, ustanove čiji je osnivač Grad Nova Gradiška. Grgić kaže je točno da su Mokrovićeve sestre zaposlene na spomenutim mjestima, no da su onamo došle prije nego što je on postao gradonačelnik.

Što se pak tiče prijateljstva s njihovim bratom vlasnikom kafića, Grgić veli da su njihovi odnosi u posljednje vrijeme zahladnjeli, da izbjegava susrete s Mokrovićem, te da u kafiću, premda se nalazi u prizemlju zgrade u kojoj je ured gradonačelnika, nije bio sigurno godinu dana.

Skraćenje radnog vremena
Gradonačelnik Grgić kaže za Telegram da je od policije zatražio izvještaj što se točno dogodilo u kafiću, te da će – s obzirom da je kafić u gradskom prostoru u kojem je i gradska uprava – postupiti ovisno o rezultatima istrage. Na Telegramov upit znači li to da je moguć i raskid ugovora o najmu, Grgić kaže da sve ovisi o rezultatima istrage, no da su već razmišljali o ograničenju radnog vremena kafića do 23 sata, jer sad radi do kasnih noćnih sati.

Telegram neslužbeno saznaje da istragu vodi združeni tim krim-policije iz Slavonskog Broda i djelatnika Carinske uprave. Oni su, također neslužbeno saznajemo, prošlog vikenda u Bar IN došli ciljano, a istraga se nastavlja.

Vlasnik kafića Marko Mokrović kaže da kroz taj ugostiteljski objekt dnevno prođe više od 500 osoba, te da on ne može znati je li netko od njih imao drogu ili ne. Dodaje da je tog vikenda bio na putu i da ga policija ni oko čega nije kontaktirala. Na upit o prijateljstvu s Grgićem odgovara općenito: Nova Gradiška mali je grad u kojem svatko svakog pozna.

Šogor lovac na kanabis
Pitali smo Mokrovića i o zajedničkoj kupovini nekadašnje robne kuće u središtu Nove Gradiške koja je ranije bila u vlasništvu Experta grupe požeškog tajkuna Jože Galića, a potom je dio te nekretnine kupila Mokrovićeva tvrtka Tiona, a dio Grad Nova Gradiška. Rekao je da ne vidi kakve veze to pitanje ima s pronađenom drogom, te da ne želi odgovarati na pitanja koja mu sliče na policijsko ispitivanje.

Inače, suprug Mokrovićeve sestre, kažu Telegramovi izvori iz Nove Gradiške, je Ivica Đeraj, vođa skupine za organizirani kriminalitet i korupciju PU požeško-slavonske. On je ranije radio u policiji u Novoj Gradiški. Upravo se Đeraj, zajedno sa svojim kolegama iz PU požeško-slavonske u svibnju 2022. pohvalio kako su koordiniranom višemjesečnom akcijom u suradnji s DORH-om i USKOK-om uhitili osmeročlanu skupinu hrvatskih i srpskih državljana, koji su u ilegalnom laboratoriju kraj Kutjeva proizvodili velike količine kanabisa.

Članak pročitajte na Telegram.hr

Izvor: Telegram, Autor - Drago Hedl

 

Slične vijesti

Najnovije