Perverzija oko Biograda digla tlak građanima...

Perverzija oko Biograda digla tlak građanima...

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća HDZ i oporbeni vijećnici Nezavisne liste Bigović uputili su dramatičan apel, jer smatraju da se Odmaralište Biograd na moru ne treba i ne smije prodati. Gradonačelnik se u maniri galantnog gentlmena odmah opravdao da on taj posao ne radi već je to prepustio Savezu sportova. Građani, koji su pratili prijenos sjednice, ogorčeni i više ne žele nijemo  promatrati ovu perverziju. HDZ je u svojim sumnjama i optužbama otišao i korak dalje, pa kaže kako su u igri nečiji privatni interesi. S obzirom da se gradonačelnik na sjednici pohvalio kako ima i dva savjetnika možda bi im moglo pasti na pamet napisati projekt i kvalitetno obraniti tezu da bi odmaralište moglo služiti osiromašenim novogradiškim umirovljenicima i djeci s posebnim potrebama. Prema saznanjima, s kojima raspolažemo, iz EU fondova se financiraju svi dobri projekti. A nema razlog ne vjerovati da je graonačelnik izabrao savjetnike koji znaju napisati i složiti dobru priču i dobar projekt i uz Odmaralište u  Biogradu na moru. Osim...dakle, prodaja "Biograda na moru" je idealna za one koji ne vide njegov stvarni potencijal, pa su bacili oko i stavili šapicu i na jednu gradsku nekretninu (,....jer Savez sportova je pod patronatom grada, napisao je istinu naš gradonačelnik). Grad bi htio uštedjeti, rekoše nam na sjednici GV, ali možda nekoj pametnoj glavici padne neka druga ideja na pamet i ipak sačuvamo Odmaralište Biograd. Oni s kojima smo razgovarali su zgroženi i pitaju se što je slijedeće???
Možda zapošljavanje u gradskoj upravi po partijskoj liniji? Ali u SDP nas uvjeravaju da oni nisu  i neće krčmiti i da će pošteno stolovati, pa se odmah brižljivo prisjećaju prehodnika i onoga što on nije učinio. Nije im baš neka retorika, jer čini nam se da će novim zapošljavanjem demantirati sami sebe! No, kuloarske priče ne treba slušati. O rezultatima i gradskim postignućima nećemo, jer još nisu vidljivi, a i s obzirom da je građanima prekipjelo zbog Biograda, nama je ovo aktualnija tema.       Naš izvor nam spominje i nekakvo poslovanje na rubu kriminala, poreznu karticu u kojoj bi, osim kuće s bazenom, vikendice na Strmcu, trebala biti i vila na Pagu, a sve to uz prijavljenu plaću koja je nekima bila skromnih 4.000,00 kuna. Nama tu ništa nije sumnjivo, ali naš izvor kojega je još ponešto "ubolo u oči", kaže da ima i nekih mutnih poslova i da neki legalisti nisu baš sve radili u svom životu prema propisima. No, ta priča, za sada, nije u fokusu našeg zanimanja. Ali prodaja Odmarališta u Biogradu je nakaradna i naopaka i podržavamo HDZ i sve poštene građane u  njihovoj želji da se to zaustavi.
 U lijevoj našoj i našem gradu sve nekako napuklo. Baš me zanima je li bi ovaj  potez podržao neprežaljeni "maršal" i rigidni ljevičari izabrani od građana Nove Gradiške, koji gradom ne marširaju proždrljivo grabeći, već razmišljaju o nekim drugim opcijama. Od kojih bi svi građani imali koristi!
Ja imam "slonovsku" memoriju i pamtim neke druge poštenije drugove i dugarice i napredne omladince koji su građanima Nove Gradiške omogućili da ljetuju u Biogradu. S pravom su u HDZ i Nezaisnoj listi Bigović digli glas, a poltroni koji gmižu gradom i skupljaju mrvice to će činiti i nakon svibnjskih izbora iduće godine (samo što će mrvice skupljati iza nekih drugih...). Trakavica zvana "Odmaralište Biograd" će se vjerojatno nastaviti. Meni je jasno da novcem ne možeš kupiti sreću, novcem se grade kuće s bazenom, kupuju plantaže za proizvodnju smilja u Radučiću, ali bolje je plakati u ferrariju, nego vozeći se na biciklu!!!A vrijemne leti i obećanja će se nekome odbiti od glavu, jer vidimo HDZ je glasao i protiv 6 mjesečnog izvršenja proračuna, što je čini se razjararilo našeg gradonačelnika. Kako će u narednom periodu funkcionirati strateško partnerstvo SDP i HSS (a čini se  da o "operaciji Biograd" imaju drugačije mišljenje) samo Bog zna. Jer svi vidimo da je HSS mala stranka za velike karijeriste koji pretrčavaju od tabora do tabora. Za sada predsjednik GV  balansira uz svojski pokušaj pristojnog uvažavanja svih, ali  ne reagira na necivilizirane ispade i sustav podmetanja i iskrivljavanje istine, linč,... Uostalom, suprotstaviti se najmoćnijem čovjeku u gradu uvijek ima posljedice, pogotovo u nesređenoj sredini naviknutoj na zlouporabe. I tako nam grad ide od "nemila do nedraga", a za mentalno zdravlje gradske vladajuće političke oligarhije više nitko ne pita, premda bi to bilo nužno preispitati, pogotovo kada je u pitanju prodaja Odmarališta u Biogradu na moru. Bilo kako bilo, čini se da su s proteklom sjednicom GV započele viteške igre oko gradskog prijestolja, pa bi neki mogli doživjeti sudbinu onih s kojima su se nemilosrdno poigrali i ubrzo se upisati na listu otpisanih.       No, politika je to, a novinarstvo i manipulacije informacijama i javnošću su nešto sasvim drugo. A i toga smo svjedoci!
Jedna stara  poslovica glasi: "Mnogi ljudi žive samo zato što je protuzakonito pucati u njih", a je li onaj tko ju je izrekao imao na umu neke političare ili tzv. novinare, ili pak druge likove, prosudite sami...

 -Zpp

Kolumna