PLENKOVIĆ FAVORIT - MOST  KVALITETNA POZICIJA -kolumna Zlate Pazman Petrić

PLENKOVIĆ FAVORIT - MOST KVALITETNA POZICIJA -kolumna Zlate Pazman Petrić

 09.09.2016.

Most nezavisnih lista je opozicija, koja je nastala iz revolta postojećim klijentelističkim strankama, socijalno neosjetljivom SDP-u i HDZ-u, koji se još uvjek bori s duhovima iz prošlosti i terenskim jastrebovima, koji samo čekaju priliku podmetnuti nogu Plenkoviću. Čini se da, i poslije ovih izbora, neće biti jasnog pobjednika i da će ih okončati MOST. U biračkom tijelu došlo je do velikih promjena, a previranja ukazuju na neodlučnost. HDZ je krahirao zbog mutnih igara oko MOL-a, ali birači nisu očarani niti gospodinom Milanovićem, koji pokazuje nevjerojatnu bahatost, aroganciju, a svojim potcjenjivačkim stavom i sijanjem uvreda, provocira građane. SDP-ovce napadaju kišobranima, a neki od njih se jedva suzdržavaju da građanima ne uzvrate. Nekada davno, Milanović je bio političar koji obećava, no pretvorio se u nešto o čemu se sada sve glasnije i jasnije govori.Ipak, hvala SDP-u na spoznaji do koje mjere su se strmoglavili. Plenković za Milanovića kaže da je potrošena roba.( Prema Plenkovićevu mišljenju Milanovićev one man show SE bliži svom apokaliptičnom kraju!)Dakle, tko ima veće šanse SDP ili HDZ i jeli će se sva ova neimaština i bijeda, koju građani osjećaju, odraziti na izborne rezultate?

Čini se da će Božo Petrov ponovno biti taj, koji će birati pobjednika, jer razočaranih je građana iz dana u dan sve više! Njegova politička formacija bori se protiv onih propalica, koji u politiku žele vratiti neka davno otpisana lica, pa u njihovim restoranima, stečenim na sumnjiv način, slave (što i po kojem kriteriju su vršeni odabiri za taj bal vampira-pojma nemaju članovi te stranke, a niti neki guzičari koji su skupu nazočili ,ali priča se da vlasnik toga restorana, uz pomoć političkih veza, izbjegava sudske pozive, izmišljajući "prestrašne boleštine" Kakav gaf!). Slavilo se ovih dana i u drugom taboru, ali na svježem zraku. Odavno je znano da njbolje funkcioniraju u šumi...Ekipa probrana,ljudi se (nije zamjeriti) najugodnije osjećaju u šumi. A tko će platiti taj "dernek"???

Valjda je jasno svima! Samo nek je "kruha i igara"! Nažalost, niti HDZ, a niti SDP se nisu promijenili na bolje, pa su i u biračkim odborima (grad Nova Gradiška) kćerke dobrostojećih visoko pozicioniranih "glavešina", njihova rodbina i prijatelji. Niti tu nije bilo mjesta za sirotinju!!! Znamo koje sam licemjere prozvala! Ne treba ih imenovati! Baš me zanima kada će nas neki prestati gledati s visoka i prestati potcjenjivati našu inteligenciju? Zar doista misle da ne vidimo što i kako rade? Moćnike, koje su iznjedrile lokalne sredine, treba držati podalje od svakog mogućeg odlučivanja. Od svadljivog i mrzovoljnog Milanovića samo su gori oni koji opravdavaju njegove ispade, a Plenković još uvijek igra salonsku igru i poput mudrijaša balansira s nekim "svojim" kadrovima, koji ne zaslužuju poštovanje, no sigurna sam se da će ih raskrinkati. A ukoliko to ne učini, proći će kao i njegovi prethodnici koji su zatvarali oči pred onima koji su im "sapunali dasku". Vjerujte biti će prilike da se sve razjasni! Ništa se ne događa slučajno!(O "dobrotvorima" iz pojedinih restorana i motela imamo svoje mišljenje!I naš osvrt o tima i takvima biti će jako kritičan,pa neka javnost prosudi gdje im je mjesto.Robotarnica prošlosti!)

Riječ dvije i o HSS-u,(nekada perspektivnoj stranci koja je nekada cijenila mišljenje onih koji su im davali svoj glas) pozivaju se na Stjepana Radića, velikog političara,velikana naše povijesti. Samo ću potsjetiti neke da je umro l928. god., citiram-"od posledica teškog ranjavanja u atentatu u Narodnoj skupštini, kada ga je poslanik u parlamentu Puniša Račić s još nekoliko hrvatskih poslanika ustrelio za vreme sednice", završen citat. Sve do nedavno HSS je bio "gevikt"HDZ, no inteligentni Plenković se s tima i takvima nije htio zamarati,pa gevikt sada pritišće lijevi nožni palac.Budu li imali hrabrosti u Narodnoj koaliciji analizirati izborne rezultate shvatiti će koliko im je donijela sinergija s HSS,i dali je HSS imao blagoslov svog biračkog tijela?

Koliko će ti "naši" HSS-ovci dobiti preferencijalnih glasova? Rezultati preferencijalnog izbora će nam reći sve, pa ćemo tu temu kasnije elaborirati. Hoće li HSS-ove prejanice zaslužiti naše podsmjehe zbog svoje nevjerodostojnosti, ili ne!? NO,ne treba biti posebno pragmatičan pa zaključiti da je, usprkos svemu, Plenković favorit, a da će Most biti kvalitetna pozicija, koja ima svoje principe, iako neki ne priželjkuju takav ishod. Mene više brine što će biti dan poslije slavlja u izbornoj noći i je li će neki političari ostati dosljedni, i otvoriti Pandorinu kutiju (i za političke moćnike, i njihove "pobočnike" kao i za "običnog malog čovjeka", zakon bi trebao biti isti. Baš kao i za neke, kvazi novinarke, koje služe kao termofor političarima na vlasti, gradeći tako vlastitu karijeru i eskivirajući kazneni progon)? Tijesno je, ali neki su se ipak "strmopizdili" s trona, pa makar i uz pomoć kišnih kapi. To nije jasno samo njima i njihovim simpatizerima. Moguć je i drugačiji secenarij, ali teško nakon ružnih uvreda, koje je su neki članovi SDP ( onako narodski, kako to dolikuje samo njima, upućivali na račun majki i HDZ-ovih i Mostovih lidera. Ruku na srce, te ružne uvrede zaslužuju zgražanje.Ipak,treba snagu sačuvati, jer, tko pod drugim jamu kopa, sam u nju padne-kaže stara narodna poslovica, koju je izmislio netko davno prije nas,a taj je znao da nam nitko ne može išupati srce.

Na građanima je odluka, a jesu li nas gladne godine nešto naučile, ili ne, to ćemo vrlo brzo svi osjetiti na svojoj koži.Dali je kap prelila čašu? Izbori su najbolje vrijeme da kažemo o svakome ono što mislimo.I sve se poslije može iščitati iz izbornih rezultata. Mudri i pametni, preferencijalnim glasom šalju svoju poruku!

 

Kolumna