Budimo ponosni na svoju prošlost

Radio Prkos 04.03.2021 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Da su dobre namjere i poštenje recept uspjeha, nitko od nas ne bi kupovao flaširanu vodu i ona ne bi bila najprodavaniji proizvod u Hrvatskoj. Čuvali bi smo pitku vodu na njenim izvorima. Međutim prosječni Hrvat čita o uhićenju gradonačelnika, o receptima na internetu, a malo njih zna da su neki naši branitelji u Domovinski rat išli goli bosi i kao maloljetnici.

Takav je Mario Bakunić kodnog imena "Sic". I usprkos teškom fizičkom i psihičkom stanju, naši branitelji ponovno se bore za ovu lijepu našu! Ali ovaj puta, kaže Mario, bore se protiv nepravde koja je sve vidljivija i sve očitija. Govorimo ovdje o onim osnovnim ljudskim pravima, koje svi građani imaju i svi ih zaslužuju. Mario opet ne govori o sebi, jer je on ponosan čovjek, govori o svim braniteljima koji zaslužuju našu pažnju i brigu, barem po priznanju toga da se njihova žrtva uvažava i cijeni.

A Mario Bakunić je jedan od mnogih koji je branio i obranio od agresora Novogradiško ratište, bio na Velebitu, Privlaci itd. A svi hrvatski branitelji bili su spremni staviti život na kocku i otići u obrambeni rat, što je najveća žrtva na koju jedna osoba može pristati. No, naše ratnike u ovim surovim vremenima čeka grubo otrežnjenje. Za njihovu djecu nema posla u našoj Slavoniji, oni moraju u potrazi za boljim životom daleko od svog grada, svoje Domovine. Opasnost od rata je prošla i mi želimo živjeti s uvjerenjem u pravedniji i bolji svijet. Taj rat koji je nekima dalek Mariju Bakuniću i svim hrvatskim braniteljima u sjećanju je živ. Oni tada nisu bili gospodari svog života, a sada neki koji su se dokopali funkcija pa završili u Remetincu, smutljivci i lažljivci, korumpirani političari otimaju od naroda i stavljaju sebi u džep. A branitelji su se, kaže Mario, bili spremni odreći života kako bi smo svi zajedno izgradili Hrvatsku ljepšu i bolju, punu radnih mjesta za naš djecu. Branitelji su imali i još uvijek imaju veliko srce, svoje ožiljke, rane i svoj ponos. I sve vide i sve čuju.


Ovaj simpatični čovjek nam reče da patnja i žrtva nisu ništa novo za većinu ljudi, ali vjeruje da im nitko neće oduzeti nadu u bolju državu i cilj da će to jednog dana ipak biti Hrvatska po mjeri svih nas, a ne samo nekih političara koji se brinu za vlastiti džep, pa onda završe u Remetincu. Ako vam treba motivacija pred lokalne izbore nemojte omalovažavati ovakve istinske hrvatske branitelje kao što je Mario Bakunić koji su stali na prvu crtu bojišnice i poslušajte ih kada vas pozivaju da glasate za čestite i poštene ljude, a ne za one koji u korumpiranom sudstvu moraju dokazivati svoju nevinost!  Zlata Pazman Petrić

 

Slične vijesti

Najnovije