Poziv novogradiške udruge Pozitiva osobama oboljelima od malignih bolesti

Radio Prkos 03.03.2021 UDRUGE
img

Kako su maligne bolesti vodeći javnozdravstveni problem, a broj oboljelih od raka nažalost u stalnom porastu, Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“ ove će godine u našem gradu provoditi program psihosocijalne potpore onkološkim bolesnicima. U sklopu programa će biti organizirane edukacije, psihološke radionice, psihoonkološka savjetovanja, fokus grupe i tribine za oboljele od malignih bolesti i članove njihovih obitelji, a s ciljem jačanja lokalne mreže partnerstva u skrbi za onkološke bolesnike i stručne aktivnosti za zdravstvene djelatnike iz primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Stručne aktivnosti će realizirati multidisciplinarni tim članova Udruge i stručnih suradnika - Matija Bartolović, dr.med.spec. psihijatrije i Ljiljana Lukačević, mr.spec. kliničke psihologije iz Opće bolnice Nova Gradiška, Ivana Tomić-Pavlović, prof. psihologije iz Specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu skrb „Sveti Rafael“ Strmac, Iva Lukačević Lovrenčić, dr.med. iz Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ksenija Ivošević, dipl. ing prehrambene tehnologije iz Klinike za tumore KBC Sestre milosrdnice Zagreb i Darija Marić, dipl. soc. radnica iz Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

„Novogradiški program psihosocijalne podrške oboljelima od malignih bolesti i članovima njihovih obitelji“ Udruga „POZITIVA“ provodit će u partnerstvu s Općom bolnicom Nova Gradiška, uz potporu Grada Nova Gradiška (Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama od 25.2.2021.) te volonterski i vlastitim sredstvima Udruge.

Pozivamo osobe oboljele od malignih bolesti da nam svoj interes za sudjelovanje u aktivnostima do 20. ožujka 2021. jave na e-mail: ngpozitiva@gmail.com ili radnim danom 9,00-12,00 sati na telefon 035/217-970.

Predsjednica Udruge „POZITIVA“:

mr. Ljiljana Lukačević, spec.kliničke psihologije

Slične vijesti

Najnovije