U četvrtak u Gradskom muzeju otvorenje izložbe Snježane Ban

Radio Prkos 02.03.2021 KULTURA
img

U Gradskom muzeju, u  četvrtak, 4. ožujka, u 18:00 sati biti će otvorenje izložbe umjetnice Snježane Ban naziva "Umjetnik sam, dakle sumnjam".

Izložba pod nazivom Umjetnik sam, dakle sumnjam rezultat je proživljene vlastite sumnje u umjetničkoj praksi, sumirane u vlastitoj slici sumnje; u kolažu koji na mnogostrukim platnima različitih dimenzija (ukupno 31 platno različitih dimenzija) sublimira i isprepleće cjelokupno iskustvo proživljenog, mišljenog, viđenog, pročitanog, naslikanog i izvedenog iz sumnje.

Snježana Ban diplomirala je 2007. godine na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. 2008. godine diplomirala je na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer modni dizajn. Doktorirala je 2019. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom red.prof.art. Ante Rašića i teorijske mentorice dr.sc. Blaženke Perice. Od 2007. zaposlena je na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Do sada je ostvarila šest samostalnih izložbi te više skupnih i tematskih izložbi u zemlji i inozemstvu. S Teom Hatadi i Antom Rašićem priredila je tematsku skupnu izložbu Retroperspektiva: Ova bi djela mogla biti... u Galeriji Prsten i PM, HDLU u Zagrebu (2016.). Autorica je koncepcije skupne izložbe Umjetnost je sumnja (izbor radova, postav izložbe, tekst i uredništvo u katalogu izložbe) održane u tri dijela tijekom 2020. godine u Lexart skladištu u Zagrebu. Nagrađena je Velikom nagradom 28. salona mladih (2006.), drugom Nagradom Erste Banke (2006.) i Nagradom gospodarske komore za uspješan rad tijekom studija na ALU, Sveučilišta u Zagrebu (2006.).

 

Slične vijesti

Najnovije