Kreativna, hrabra i poduzetna

Radio Prkos 26.02.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Uvijek mi je drago kada upoznam nekoga tko je hrabar i ne očajava što je u ovim surovim vremenima izgubio posao, već traži izlaz iz situacije, pokušavajući pronaći rješenje. I uvijek mi je drago razgovarati sa vedrim, optimističnim ambicioznim ljudima koji se ne boje sutrašnjice. Takva je mlada Jasmina Sokić koja je radila u Industrijskom parku u Novoj Gradiški, a kada se nedavno tvrtka zatvorila i radnici se našli na cesti okrenula se svojim hobijima.

Jasmina štrika, hekla, kroji, šiva i obožava izrađivati raznovrsne predmete. Uglavnom koristi reciklirane materijale. Kada je ostala bez posla, dan- dva je bila lošeg raspoloženja, a onda joj je izrada patuljaka, vjenčića za vrata postao poticaj za dalje. Jasmina si je posložila prioritete, ne troši bespotrebno energiju na nešto što nije vrijedno njenog kreativnog potencijala. Njeni projekti su za sada isključivo hobi i kako nam reče ovo shvaća kao još jedno životno iskustvo.

Svako kreativno izražavanje je oslobađanje i učenje, dodir sa samim sobom, ples ljepote i duše, što se vidi na predmetima koje ova simpatična i vedra žena izrađuje. A plan joj je od ovog hobija napraviti biznis i preživjeti radeći ono što voli. Jasmina Sokić je svoj život uzela u svoje ruke i zadovoljna je smjerom u kojemu se kreće.

Jednog dana, kako sada stvari stoje, s Jasminom bi smo mogli razgovarati i kao s poduzetnicom koja ima vrlo jednostavnu filozofiju života. Na početku dana zahvali što se ujutro probudila, a na kraju dana zahvali što je taj dan proživjela u ljepoti stvaranja za sada malih i velikih proljetnih patuljaka i ostalih dekorativnih ukrasa za kuću. Hrabrost je usuditi se napraviti korak u nepoznato. U životu imamo dvije mogućnosti- možemo pasivno čekati, a možemo se i boriti za sebe. Nagrada čeka odlučne, samosvjesne i hrabre koji su uvijek spremni na promijene.

I zato čestitke Jasmini jer hrabrost nije nešto s čime se rađamo već je to nešto što stječemo tijekom života.

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije