Tužni zbore, Novogradiščane mnoge brige more

Radio Prkos 17.02.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Poklade su vrijeme kada na sebe stavljamo maske. Nas obični puk promjena identiteta oslobađa od pravila svakodnevnog života, za razliku od gradskih političara koji se svakodnevno prikladno karnevalski ponašaju. I mi to toleriramo, vjerujući kako će se ti naši gradski mudraci jednog dana osloboditi svih svojih grijeha i poroka.

Jučer u Maloj poklade su imale važnu društveno kritičnu ulogu. Sve ono što u normalnim svakodnevnim prilikama ne bismo smjeli reći jučer je javno progovoreno i svaka osuda ponašanja naših velepoštovanih gradskih otaca bila je dopuštena. I onda je ta nesretna lutka bosa i bez cipela, gologuza jer političari su sebi u džep uzeli previše, a nama nisu ostavili ništa – spaljena.

 " Tužni zbore, Novogradiščane mnoge brige more, jer gradski političari

i za vrijeme korone orgijajuju sve do zore...a naš grad bez Bore ne more.

Veliju gospoda da će nam pred izbore i bazene uz silni gradski kredit da stvore,

ali ipak nama je s njima iz godine u godinu sve gore i gore!

Sad su gore, sad su dolje, sad su lijevi, sad su desni, u gradu za fotelje pravi rat bjesni,

a uz bećarac sve je lakše-

Mene moja naučila mati budi gradonačelnik sine, samo uzmi neka narod plati!”

 

I tako eto, krivac za sve naše nevolje zna se tko je. Njihova ostavština je pripremljena i za naredne generacije, a nas cenzuriraju i kada mislimo. I još samo da se zna, niti neimaština, a niti korona ne mogu uništiti duh Malčana koji su nam i jučer kroz satiru pokazali što misle o svemu i zato spališe lutku i tako osudiše kriminalce, nitkove i gradske lude! Interesantno....poklade su vrijeme kada na sebe stavljamo maske, a neki ih ne skidaju cijele godine. Treba vjerovati da će dobro pobijediti zlo ili ćemo i dalje po onoj narodnoj: "Malo radi, malo kradi i skidaj šešir svakoj gradskoj vladi!”


Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije