GMNG: 16. Noć muzeja u digitalnom izdanju

Radio Prkos 30.01.2021 KULTURA
img

U Gradskom muzeju Nova Gradiška jučer je održana 16. Noć muzeja. Zbog pandemije koronavirusa, ove godine manifestacije je održana u digitalnom izdanju, a muzeji diljem Hrvatske na svojim su interneskim stranicama ponudili različite kulturne sadržaje.

Kako je istaknula ravnateljica Muzeja dr.sc. Marija Mihaljević, ovo je najneobičnija Noć muzeja do sada. Gradski muzej obilježio ju je sa dva važna programa. Jedan od njih bila je izložba Željka Subića „Novoj Gradiški na dar“ koja je objavljena u video formatu. Osim toga, uživo je održana radionica prof. Željka Subića s učenicima koji su imali priliku stvarati zanimljiva djela na temu Kulturna baština -prošlost i sadašnjost, a fotografije s radionice također su objavljene online. Ema Posavčević i Lucija Prpić svirkom na flauti počastile su sudionike radionice.

Drugi program odnosio se na izložbu “Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama” koja je publici također prezentirana kao videouradak, a ono što je svakako značajno je da su u njemu prikazana i nematerijalna kulturna dobra s novogradiškog kraja poput Cerničkih ćupteta, Kolo na dva štuka i sl. Na kraju programa, publika je mogla pratiti i online edukativna radionicu o bećarcu.

Svi sadržaji još uvijek su dostupni na facebook stranici Gradskoga muzeja pa ako ste propustili pratiti sinoćnju Noć muzeja, možete to učiniti i u sljedećim danima.

Slične vijesti

Najnovije