Završena energetska obnova jednog dijela novogradiške bolnice

Radio Prkos 16.01.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Ovih dana poslovi na energetskoj obnovi nekoliko zgrada i odjela novogradiške bolnice privode se kraju. Tim povodom jučer je održana završna konferencija projekta energetske obnove i uređenje dijela Odjela ginekologije, pedijatrije, polikliničkog odjela, Odjela kirurgije i interne medicine. Riječ je o uistinu vrijednom projektu koji, osim što će doprinijeti energetskoj uštedi, također će korisnicima bolnice osigurati kvalitetniji boravak i liječenje.

Potvrdio je to i ravnatelj bolnice dr. Josip Kolodziej koji je kazao kako su uštede velike. „Postavljena je nova ovojnica zgrade, zamijenjena stolarija i klimatizirane sobe na tim odjelima. Promijenili smo kotlovnicu i toplovode te postavili kolektore za zagrijavanje tople vode tako da i tu očekujemo značajne financijske uštede. U tijeku je i projekt energetske obnove nove bolnice vrijedan 20 milijuna kuna.“ – kazao je.

Ovaj završeni projekt energetske obnove novogradiške bolnice financiran je iz europskih sredstava i vrijedan je 6,2 milijuna kuna uz 170 tisuća kuna radova nadzora.

Dr. Josip Kolodziej, ravnatelj novogradiške Opće bolnice zahvalio je tom prigodom županu Danijelu Marušiću i Brodsko-posavskoj županiji koji su ovaj projekt i kandidirali. Također je zahvale uputio i izvođačima radova i nadzora, a riječ je o domaćim tvrtkama; tvrtka Klindžić gradnja i Arhitektonski ured Višnje Lasović-Kožoman.

Župan Danijel Marušić izrazio je svoje zadovoljstvo jer kako ističe, riječ je o projektima koji su iznimno vrijedni i podižu kvalitetu života sredine u kojoj živimo. „Želim zahvaliti svim sudionicima ovoga projekta koji su uložili puno truda da se ovo realizira.“

Zadovoljan je, ističe župan, radom obje zdravstvene ustanove u županiji te njihovim ravnateljima dr. Josipom Kolodziejem i dr. Josipom Samardžićem jer se značajno unaprijedila kvaliteta liječenja pacijenata. „U brodsku bolnicu uloženo je oko 120 milijuna kuna, a u novogradišku bolnicu oko 80 milijuna kuna. Novogradiška je bolnica jedno veliko gradilište i nadam se da će se takvi uspješni projekti i nastaviti realizirati.“– kazao je župan Marušić.

Ravnatelj novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej zahvalio je i načelnicima općina sa šireg novogradiškog područja koje su uplatile po 50 tisuća kuna, kao i gradu Nova Gradiška koji je donirao 100 tisuća kuna za liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa. Kako je istaknuto, bile su potrebne određene preinake kako bi se pacijenti mogli liječiti kisikom, također je trebalo nabaviti i određenu opremu, a općine i grad Nova Gradiška te Brodsko-posavska županije osigurali su i kupnju PCR uređaja. „Zbog toga smo mogli zbrinuti sve covid pacijente sa zapadnog dijela Brodsko-posavske županije, ali i pacijente iz područja koja su stradala u nedavnom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.“ – rekao je ravnatelj dr. Josip Kolodziej.

Što se tiče cijepljenja protiv Covida-19, kako je rekao dr. Kolodziej, prema nekim ranijim dogovorima, ono bi trebalo biti organizirano u nekoliko punktova – prvenstveno će cijepiti liječnici obiteljske medicine, a biti će jedan punkt u bolnici, jedan u Starom Petrovom Selu i Okučanima te jedan u novogradiškom Domu zdravlja. ZPP

Slične vijesti

Najnovije