Hrabra mama

Radio Prkos 03.01.2021 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Jučer sam upoznala Elizabetu Pilija hrabru ženu iz Gline. Četrdeset joj je godina i sama brine o svojih četvero djece, od kada joj je suprug 2016 tragično poginuo. U Glini je u ovom razornom potresu ostala bez krova nad glavom.

Smještaj joj je ponudio i sada je u Segedu 75 u Novoj Gradiški u kući Danijela Lucića koji radi u Njemačkoj. Zahvaljuje se svim mještanima koji su je opskrbili svim potrebštinama koje treba za prvu ruku. Elizabeta je kao dijete u vrijeme Domovinskog rata bila izbjeglica iz Gline s roditeljima, ali tada se onako u sebi radovala odlasku iz Gline i vremenu koje je provela u Zagrebu. Mada tek sada razumije svoje roditelje koji su bili puni strepnje. Ovaj potres je kaže, nešto još strašnije. Bilo je potrebno nekoliko minuta da ostane bez igdje ičega, a djecu treba obući, prehraniti.

Za nju su ovo užasni dani i besane noći. Pita se što i kako dalje i nada se da će Vlada i država pomoći,ali opet njena najveća odgovornost su djeca koju i u ovim uvjetima treba odškolovati, izvesti na put i sve to pokušati mirno kako djeca ne bi doživjela još veće traume. Ovu ženu baš nije život mazio, dugo smo pričale, a ja sam na kraju razgovora zaključila da je to hrabra mama koja će učiniti sve za svojih četvero djece.

O sebi i ne misli. Reče nam da je najvažnije da ona ne posustane kako bi djeca danas -sutra kada budu svoji ljudi ipak i usprkos svemu sačuvala lijepa sjećanja,a ona ružna zaboravila. Pa i potres u kojemu ih je ona sklonila na sigurno, jer najvažniji su joj njihovi životi. Ova utakmica za stradalnike potresa će biti duga i teška. A ova hrabra mama će se i nadalje svim silama boriti za svoju djecu. Hrabrost je probuditi se prije sunca i hrabrost je gledati iz noći u noć mjesec, bez krova nad glavom. Hrabrost je materijalno ne imati više ništa, ali još je veća hrabrost živjeti za druge. A ova hrabra mama živi samo za svoju djecu. I dok je troje njih konačno spavalo u postelji,ona i njena najstarija kći su razgovarale što i kako dalje. Želim im puno sreće! ZPP

Slične vijesti

Najnovije