Predstavljen Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje II

Radio Prkos 17.12.2020 NOVA GRADIŠKA
img

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška predstavljen još jedan vrijedan projekt - Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje II. Kroz ovaj program biti će zaposleno 58 nezaposlenih žena s područja ovih općina koje će pružati pomoć i podršku krajnjim korisnicima pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Inače, projekt je odobren u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“ i vrijedan je 4.998.040,00 kuna te ga u potpunom iznosu financira Europska unija sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt će trajati 18 mjeseci, od 4. rujna 2020. do 4. travnja 2022. godine. Program je odobren 23. srpnja 2020. godine na temelju 5. Odluke o financiranju Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Na konferenciji, projekt je predstavio njegov voditelj, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Franjo Pavlović. Koordinatorice projekta su Marta Matošević i Kristina Arić. Predstavljanju projekta nazočili su i Ivica Marjanović, predstavnik Općine Davor i Ernestina Straga-Šašić, predstavnica LAG-a zapadna Slavonija.

Uz općine Davor, Vrbje i Dragalić partneri u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška.

U sklopu ovoga projekta krajnjim korisnicima biti će podijeljeno i 4176 paketa higijenskih potrepština, a ovih 58 žena skrbit će o 348 korisnika, starih i nemoćnih osoba s područja općina Davor, Dragalić i Vrbje.

Kako je istaknuo voditelj projekta, Franjo Pavlović, osim velike pomoći krajnjim korisnicima projekta, 58 žena steći će 12 mjeseci radnog iskustva i nova znanja te radne sposobnosti koje će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje. Također, na ovaj način nastojat će se pozitivno utjecati na izgradnju i jačanje ljudskih potencijala na lokalnom tržištu rada, te potaknuti promjene u smislu poticanja socijalne uključenosti ranjivih skupina društva.

Projekt se provodi s ciljem osnaživanja i unaprjeđivanja radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na području općina Davor, Vrbje i Dragalić radi sprječavanja posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno i poticanja socijalne uklučenosti i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika. ZPP

Slične vijesti

Najnovije