Božić nam dolazi

Radio Prkos 26.11.2020 NOVA GRADIŠKA
img

Voljeli ga ili ne, Božić nam je pred vratima. Božićne dekoracije se razvlače, ali ove godine izostati će poslovni božićni domjenak, a možda i glavobolja koja je obično uslijedila nakon što novce potrošite na darove koji već dan poslije budu zaboravljeni. Bez obzira na ovu nesretnu koronu, magija koja nas u vrijeme blagdana obuzima postaje opipljiva. Kao da se sa svijeta diže pesimistična koprena i svi smo u iščekivanju boljeg, sretnijeg, ljudskog postojanja.

Možda je to zbog mirisa Božićnih kolača, možda zbog kuhanog vina, a možda i zbog sladunjavih božićnih pjesama. Doista nije važno! Važno je da bar nakratko ovog prosinca zaboravimo koronu i negativu koja je vladala našim životima ostatkom godine. Svrha Božića nisu pokloni. Važne su sitnice, iskustva koja nikada neće izblijediti u sjećanjima onih kojima ih poklanjate! Možda će vas i ove godine iznervirati Tv programi i repriziranje starih filmova, ali imajte na umu da je ovo jedino vrijeme u godini kada dajete, živite i doživljavate svijet bez gladi, ratova, siromaštva, bolesti nesretne korone!

Božić je vrijeme u kojemu smo spremni dati i primiti ljubav. Poklonite osmijeh ljudima koji vas okružuju. Božić je ipak vrijeme dobre volje. I zapamtite, ne postoji ljepši poklon od kvalitetno provedenog vremena koje ćete darivati sebi i drugima. Sjedite uz božićno drvce dok su sva druga svijetla ugašena i dopustite svom zamagljenom vidu da osjeti radost jer smo živi. Učinak je čaroban. Obećali su nam da jednoga dana smrti više neće biti, neće biti ni tuge, možda su nas prevarili i ostavili da se gladni i žedni patimo svakog dana, ali,svejedno odvojite trenutak da budete mirni. Božić to je Bog u svakom čovjeku, to je naša blizina svakom živom biću. Slobodni smo da odgovorno živimo. Dakle,voljeli ga ili ne Božić nam je pred vratima. Svečana sezona je tu.

Božić nas uči da cijenimo i poštujemo jedni druge, nije nam trebala korona da shvatimo kako smo sretni što živimo. Nemojte se ubijati s hranom i alkoholom jer Božić je blagdan humanosti, solidarnosti, vrijeme kada svi jedni drugima želimo mir i ljubav. Treba mnogo znati kako bi smo shvatili da nam stvarno samo malo treba. Samo ljubav.....a to se nikakvim novcem ne može kupiti!Ljubav je bit Božića. Ako još niste iskusili ljubav, Božić je vrijeme da otvorite srce i dušu tim osjećajima....I od srca želim da vam se ljubav dogodi!

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije