Započela Noć kazališta u Domu kulture

Radio Prkos 21.11.2020 NOVA GRADIŠKA
img

Jučer je u Domu kulture započela Noć kazališta. Sedmi je to put kako Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković sudjeluje u ovoj važnoj manifestaciji koja promovira kazalište i kulturu.

U suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Novoj Gradiški jučer je tako upriličeno čitanje radova mladih pisaca iz Nove Gradiške kojemu su nazočili novogradiški gimnazijalci sa svojom profesoricom Sonjom Latal. Svoje pjesme čitao je već dobro poznati i višestruko nagrađivani novogradiški pjesnik Andrej Đeraj. Pročitana je također i priča Slučaj M. ili Zapisi iz kazališta mlade Novogradiščanke Sare Ćepić.

Potom je uslijedila i vrlo zanimljiva pripovjedna predstava u izvedbi talentirane Margarete Peršić „Pričom te zovem. Ona je likovna umjetnica, lutkarica, ilustratorica i pripovjedačica bajki za odrasle i djecu. Bio je to poseban doživljaj kojim ova umjetnica pripovijedanje bajki i priča podiže na jednu novu razinu. Ona se pri tome koristi elementima pantomime, teatra, kostimima, zvukovima i bojama animirajući i samu publiku koju uključuje u svoje predstave.

Noć kazališta nastavlja se i večeras u 19 h u Domu kulture predstavom Münchhausen u kojoj glavnu ulogu tumači Vilim Matula. Prije i nakon izvedbe moći će se razgledati i grupna žirirana izložba Gavran. Ulaz je besplatan.TC

Slične vijesti

Najnovije