OFENZIVA USKOKA

Radio Prkos 19.10.2020 KOLUMNA
img

Netko je otkucao saborskog zastupnika i poduzetnika za kazneno djelo mita i korupcije. Predmet je to, uz ostalo, zbog kojeg je USKOK produžio pritvor za još dva mjeseca četvorici osumnjičenika u aferi zvanoj JANAF, a u velikom zamahu je ispitivanje svjedoka.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je do sada iskaz dalo šest novogradiških marginalaca koji o događajima koji se stavljaju na teret saborskom zastupniku ne znaju ništa. Neki još uvijek tvrdoglavo vjeruju da je osumnjičeni saborski zastupnik nevin, vjeruju da je on narodni tribun, a ne jastreb koji je pod sumnjom za primanje mita. I dobro! A naš saborski zastupnik je artikulirani govornik i odbija sumnje da je pojedine poslove honorirao, no valja mu dokazati da mito nije uzeo! Kako, to je sada briga odvjetničkog tima! Tlo se ozbiljno ljulja, ne samo njemu nego i njegovim perjanicama, koji ovu krizu koriste da pucaju iz svoje artiljerije, i gle čuda, novinare zovu trovačima jer ne bi bilo dobro da USKOK proširi istragu na još neke pothvate, o kojima se šuška.

Međutim nemoguća misija je povratiti povjerenje građana jer iza svega se kriju neke nedefinirane platforme, nekakvo kratkoročno udruživanje, koje je za vezivno tkivo imalo očiti zajednički interes. Stanje je ipak dramatično, bez obzira hoće li neki priznati svoju odgovornost. Građanska savjest i prevrtljivi birači ovih dana mi rekoše da je dosta funkcioniranja stvari ispod stola i da je dobro što je sve postalo javno! Došlo je vrijeme da građani u Hrvatskoj razmisle o svim mogućim opcijama i usmjere se na vlastiti život, jer je realno stanje, da ne kažem sranje, ispod svih standarda. Gospodarsko čudo i politika u kojoj su građani taoci političkih propalica bez obzira kojoj stranci pripadali se polako urušava. Neki će svoju "nevinost i svetost" morati dokazivati u dugim sudskim procesima, neke rasprave su dobile nove konture. Mišljenja su podijeljena, a tabor koji je u velikoj mjeri inspiriran čestitim i časnim radom svog saborskog zastupnika ipak će morati priznati sebi da je sve izmaklo kontroli.

Očekivali smo društvo jednakih šansi, a moderna Hrvatska se pretvorila u nešto sasvim drugo. I tako ćemo mi i nadalje pripremati projekte i pokušati koristiti novac koji nam je na raspolaganju iz EU, ali valjda uz odgovorniju i pametniji javnu politiku, a ne uz jeftine populiste koji su sada duh nekog prošlog, svršenog vremena.

E da, i još samo nešto,družite se i nadalje na svojim stranačkim kružocima ili na nekim skupim pijankama plaćenim novcem poreznih obveznika, ali nas prestanite podcjenjivati, jer USKOK nastavlja ofenzivu!

ZLATA PAZMAN PETRIĆ

Slične vijesti

Najnovije